VIDEO Izraelski diplomat snimljen kako kuje zavjere protiv političara koji mu smetaju

Screenshot: YouTube/AlJazeera

IZRAELSKI diplomat snimljen je kako govori koje bi britanske političare ‘maknuo’ po kratkom postupku.


Shai Masot je službenik izraelskih obrambenih snaga kako sam to kaže i služi u ambasadi kao viši politički činovnik u Londonu. Svijet je šokirao svojim izjavama koje u potpunosti krše diplomatski protokol o tome kako bi se on riješio pojedinih političara.

Snimile su ga kamere Al Jazeere u tajnom zadatku, a izraelski ambasador se službeno ispričao nakon objavljivanja snimke, te je ambasada dala do znanja kako njegove primjedbe smatra potpuno neprimjerenim, te kako će uskoro završiti svoj mandat u ambasadi.

Kobni intervju

Massot je razgovarao s Mariom Strizzolo koja je ranije bila pomoćnica jednog konzervativnog ministra, te još jednim čovjekom za kog su vjerovali kako Labour Friends of Israel - parlamentarnu skupinu koja se zalaže za jaku vezu između Izraela i Velike Britanije.

Strizzolo ga je upitala kako bi diskreditirao članove parlamenta, na što je on odgovorio:

“Znaš, ako dovoljno tražiš, sigurno ćeš pronaći nešto što pokušavaju sakriti. Mali skandal, možda.”

Strizzolo se ranije hvalila kako je pomogla osigurati promociju svom šefu, konzervativnom članu parlamenta Robertu Halfonu. Potom se Massot s njom te ju upitao bi li mogla postići obratan efekt?

“Mogu li ti reći koje bi članove parlamenta volio da srušiš?”, potom ga je zamolila da ju podsjeti na koga misli:

“Zamjenika ministra vanjskih poslova.”

Potom ga je upitala želi li stvarno nastaviti s tim na što je on odgovorio kako još uvijek stvara probleme. Potom je Strizzollo rekla kako misli da su ga već neutralizirali, barem malo. Massot je rekao kako to nije tako.

Massot nije pojasnio što je mislio kada je rekao da neke ljude treba maknuti, ali se razgovor nastavio na Borisa Johnsona kog je okarakterizirao kao idiota.

Razgovarali su o brojnim drugim utjecajnim osobama iz politike i razmatrali mogućnosti namještanja skandala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.