Interventni policajac divljao na sudu u Splitu: Napao ženu pa razbio vrata WC-a

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

NEVJEROJATAN incident interventnog policajca dogodio se u utorak poslijepodne na splitskom Županijskom sudu.

Kako je neslužbeno doznala Slobodna Dalmacija, interventni policajac koji je s kolegom doveo na ispitivanje jednog osumnjičenika, izgubio je živce i verbalno napao mladu zamjenicu ODO-a koja je trebala ispitati muškarca kojeg su doveli.

Nije mu se dalo čekati pa je podivljao?

Razlog je navodno bilo to što su policajac i njegov kolega 15-ak minuta čekali na zamjenicu koja je prije toga imala četiri okrivljenika iz drugih slučajeva koje je ispitivala i samo se popela u svoju sobu po predmet. Iznervirani interventni policajac svašta joj je izgovorio kad je došla pred sobu za ispitivanje, a to je navodno bilo toliko grubo da su se njegovu ispadu začudili i njegov kolega, ali i uhićenik kojeg su doveli.

Nakon što mu je zamjenica odgovorila da se ne može tako ponašati i da to ne priliči uniformi koju nosi, ušla je u sobu i nazvala policiju kako bi sve prijavila. U tom trenutku, navodno jer to nitko nije vidio, ljutiti policajac odlazi do vrata WC-a i svom snagom nogom udara u vrata, napravivši na njima rupu svojom čizmom. Jedna od sudskih službenica bila je u tom trenutku u ženskom WC-u i čula je jak udarac, a kad je izašla, vidjela je policajca kako se udaljava hodnikom.

Policija: To je teža povreda službene dužnosti

"U odnosu na ponašanje policijskog službenika u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, proveli smo postupak provjere svih činjenica i okolnosti te smo utvrdili da je policijski službenik svojim ponašanjem ostvario obilježja teže povrede službene dužnosti radi čega će protiv istog biti pokrenut disciplinski postupak. U odnosu na oštećenja vrata koja navodite u svom upitu, u tijeku je kriminalističko istraživanje, te ćemo Vas nakon završetka istog obavijestiti o ishodu", rekli su za Slobodnu Dalmaciju iz splitske policije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.