Inicijativa za Marjan okitila stabla na Prvoj vodi, valjda će preživjeti Fani i Keruma

ČLANOVI Inicijative za Marjan poslali su jedinstvenu božićnu čestitku. Okitili su stabla na Prvoj vodi, na mjestu na kojem bi Fani i Kerum trebali podignuti restoran.

Inicijativa se žestoko opire uzurpaciji Marjana pa tako i Prve vode, no veliko je pitanje kako će proći ova neravnopravna borba, s obzirom da je Kerum ulaskom u Sabor značajno ojačao pozicije. Preostaje vidjeti hoće li mu naum mu poći za rukom, s obzirom da je sada Ministarstvo zaštite okoliša u rukama HNS-ovca Ivana Vrdoljaka.

Krafna vamo, krafna tamo, Bačiću dosta...

Njegov prethodnik HDZ-ov Branko Bačić pokazao je kako u praksi funkcionira ona Kerumova da su političari roba na tržištu, i to jeftina. Krafna tamo, krafna vamo, i Bačić je uspio sam sebi uskočiti u usta i na dan potpisivanja koalicijskog sporazuma Jaca - Kerum, izdati mišljenje kako se graditi može čak i bez izrađenog prostornog plana posebnih obilježja. 

Bitka za Prvu vodu

Inicijativa se ne da, ne da se ni veliki dio splitskih intelektualaca, no mala je vajda od toga. Kerum je dozvolu za restoran dao u proceduru, i nije ga baš briga za onih par tisuća sugrađana koji su na Prvoj vodi prije gotovo godinu dana jasno izrazili svoje mišljenje.

Situacija je zapravo tragikomična, Keruma su zbog forsiranja Prve vode prije koji mjesec šutnuli s mjesta počasnog predsjednika Društva Marjan. Ušao je tako u povijest kao prvi splitski gradonačelnik u više od 100 godina kojem se tako nešto dogodilo...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.