Inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom podržala Hrvatsku uživo: "Od početka su bili uz nas"

Screenshot: HRT

GRAĐANSKA inicijativa „Pomozimo djeci s invaliditetom“ dans je objavila kako prosvjeduje protiv ukidanja emisije „Hrvatska uživo“.

> SLUŽBENO OBJAŠNJENJE HTV-a Ukinuli smo "Hrvatsku uživo" jer je prepolitična

"Od početka našeg djelovanja s kojim smo nastojali poboljšati kvalitetu života djece s teškoćama i osoba s invaliditetom emisija Hrvatska uživo kontinuirano je i sustavno pratila naše aktivnosti.
Zahvaljujući toj emisiji uspjeli smo senzibilizirati javnost za brojne teme o kojima do tada nije bilo govora u medijskom prostoru.

Upravo zbog emisije Hrvatska uživo mnoge su nepravde i diskriminacije ispravljene. Stoga smo ostali iznenađeni odlukom HTV-a o ukidanju emisije.

Naša građanska inicijativa koja ima 7120 članova ne može utjecati na uređivačku politiku HTV-a, no može izraziti nezadovoljstvo programskom politikom s kojom će s javne televizije gotovo u potpunosti nestati sadržaji namijenjeni senzibilizaciji javnosti na brojne probleme s kojima se susreću djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove obitelji.

Pored svega spomenutog, izražavamo bojazan da ukidanjem emisije Hrvatska uživo HTV krši obaveze ugovora s Vladom RH o programima namijenjenim ovoj populaciji i pitamo se na kojim će programskim kanalima i u kojim terminima takvi sadržaji biti emitirani.

Smatramo odluku o ukidanju emisije Hrvatska uživo“ nerazumnom i nepravednom. Stoga tražimo od HTV-a preispitivanje te odluke.

S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne!", stoji u njihovoj objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.