Imigrant u Britaniji pozvao policiju 85 puta prije brutalnog ubojstva: "Začepi, dosađuješ nam"

Screenshot: YouTube
 
BIJAN Ebrahimi (44) ubijen je u Bristolu u srpnju 2013. nakon punih sedam godina zlostavljanja. Pozvao je policiju u pomoć 85 puta, ali nisu ništa učinili.
 
Susjed Lee James krivo je optužio izbjeglicu iz Irana da je pedofil. Godinama ga je zlostavljao, a zatim pretukao na smrt i zapalio.
 
"Dosadni lažljivac, gnjavator, traži pažnju, sam si je kriv"
 
Ebrahimi je od 2007. pozvao policiju čak 85 puta. Prijavio je niz zločina, uključujući zlostavljanje na temelju rase te prijetnje ubojstvom. Susjed mu je zapalio kuću i automobil te napisao riječ   "perverznjak" na ulazna vrata.
 
Policija je ignorirala njegove pozive, nisu mu vjerovali i označili su ga kao "dosadnog lažljivca koji traži pažnju", rekao je Jan Williams iz organizacije za praćenje rada policije IPCC.
 
U jednom od snimljenih telefonskih razgovora policajka Helen Harris nazvala je Ebrahimija "gnjavatorom" i rekla mu da je sam kriv za svoje probleme: "Začepi, dosta mi je razgovora s tobom, dosađuješ mi", rekla je policajka žrtvi.
 
"Nitko ne želi s njim razgovarati, on je parazit"
 
Posljednji poziv policiji Ebrahimi je uputio samo sat vremena prije smrti, preklinjući ih za pomoć. Ni tada se nisu odazvali. Policajka Leanne Winter je rekla: "Nikako nisam zainteresirana za razgovor s njim, hvala... Mislim da nitko nije, da budem iskrena. On je parazit".
 
James je 2014. osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva. Glavni istražitelj IPCC-a John Simick je izjavio: "Nažalost, tek smo zbog njegovog ubojstva saznali kako se policija prema njemu cijelo vrijeme ponašala". 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.