IMAMO FOTOGRAFIJE Krstičević plovi Jadranom, najam jedrilice 4200 eura na tjedan

Foto: Index

MINISTAR OBRANE Damir Krstičević od danas je na godišnjem odmoru. Iako je najavio prošlog tjedna kako će odluku o ostavci donijeti nakon odmora, danas je iz MORH-a poslana njegova izjava u kojoj kaže da mu je čast nastaviti posao na mjestu ministra.

"Treba mi vrijeme da se malo odmorim. Idem nakon ovoga danas malo s obitelji u svoju Dalmaciju, a u stalnom sam kontaktu s premijerom i donijet ću odluku", rekao je u petak u Sinju novinarima.



Index je dobio fotografije ministra snimljene jutros u ACI marini Korčula. Iz fotografija vidimo kako ministar odmor provodi na jedrilici Elan Impression 45, čiji tjedni najam u sezoni stoji 4200 eura. Radi se o jedrilici dugoj 13,85 metara, ima četiri kabine, može imati do 10 ležajeva (8+2).

U opisu jedrilice na stranici tvrtke od koje je iznajmljena stoji kako je "Elan 45 u svakom pogledu impresivna jedrilica razvijena kako bi zadovoljila potrebe svih članova obitelji koji će uživati na zajedničkom krstarenju". "Dizajnirana je kako bi osigurala maksimalan komfor. Svaki detalj na njoj osigurava sigurno i udobno putovanje", piše na toj stranici.

A u marini je bilo i onih koji su se poželjeli slikati s ministrom.

Imovinska kartica Krstičevića

Krstičević je jedan od bogatijih ministara. U imovinskoj kartici je prijavio kako mjesečno prima bruto plaću od 21.935 kuna, odnosno 16.255 kuna neto.

Otkrio je i da mu žena radi u firmi M SAN Nekretnine d.o.o. i kako tamo ima plaću 246.000 kuna bruto godišnje, odnosno 150.000 kuna neto godišnje.



Prijavio četiri nekretnine

Što se tiče nekretnina, Krstičević je prijavio stan u Zagrebu od 160 kvadrata, vrijedan 1.586.234 kuna, a njegovi vlasnici su on i supruga. Istaknuo je i kako je stan stekao kao dar od roditelja od prodaje poljoprivrednih proizvoda, ali i kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada te kupnjom od drugih izvora dohotka.

Prijavio je i drugi stan u Zagrebu, površine 111 kvadrata, vrijedan 927.960 kuna. Za drugi stan je naveo iste uvjete stjecanja kao i za prvi.

Kao treću nekretninu Krstičević je prijavio vikendicu u Žaboriću, površine 120 kvadrata, vrijednosti 638.400 kuna.

Kao četvrtu, građevinsko zemljište u Zagrebu površine 868 kvadrata, vrijedno 593.712 kuna.

Peta nekretnina na popisu je garaža u Zagrebu, površine 38 kvadrata, vrijedna 75.000 kuna.

Naveo je da je uštedio 385.000 eura.

Krstičević vozi Golf proizveden 2009. godine, vrijedan 64.000 kuna.

Osim toga, vlasnik je 63 dionice u HT-u (nominalna vrijednost pojedinačne dionice iznosi 139 kuna).

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.