OBRAČUN U KAŠTELIMA

I ubijeni i ranjeni nosili pancirke, cure informacije tko su napadači

Video: Milan Sabic/PIXSELL Foto: Kastela.org

U CENTRU Kaštel Kambelovca sinoć se dogodio oružani obračun dvije suprotstavljene grupe u kojem je poginuo 36-godišnji Mario Boljat zvani Pajkić, a s više metaka ranjen je 29-godišnji Jozo Čabraja, Kaštelanin koji je već preživio dva atentata i kojem sude za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša, te još jedan muškarac.

Obojica su navodno imali pancirke, Čabraja je više-manje stalno nosi u strahu od osvete Matijaševih prijatelja. U splitsku bolnicu dovezen je još jedan ranjeni muškarac, a policija je rano jutros izvijestila da su u službene prostorije priveli tri osobe koje dovode u vezu s događajem. 

Spremili im sačekušu?

Prema informacijama koje donosi Dalmatinski portal, Boljata i Čabraju napala je grupa iz susjedne Kaštel Gomilice. Po Kaštelima od sinoć kruže razne verzije događaja i motiva obračuna. Navodno je iste večeri nešto ranije došlo do sukoba i tučnjave u kojoj je deblji kraj izvukla grupa iz Gomilice. 

Do pucnjave je došlo u jednosmjernoj ulici na samoj obali. Napadači su stigli s više vozila - prema nekim informacijama, riječ je o tri vozila - i odmah su pobjegli s mjesta događaja izrešetavši Boljata i Čabraju.

Kako piše Kastela.org grupa mladića, najmanje šestorica, sukobila su se s drugom skupinom od trojice mladića  te je najprije došlo do naguravanja, a potom i do tučnjave, a onda i do pucnjave u kojoj su trojac upucan  iz vatrenog oružja. Dvojica su do dolaska hitne pomoći bila pri svijesti, među kojima je i Jozo Čabraja, no Marijo Boljat nije pokazivao znakove života.

Prema informacijama tog portala, napadači su napravili sačekušu u ulici, a imali su spremne i automobile za bijeg.

"Čula sam pucnjeve, zvučalo je kao petarde, nisam mogla vjerovati da netko puca iz oružja. Potom sam čula kako neko viče u ulici "zovite hitnu, zovite hitnu", onda sam istrčala na ulicu. Jedan je momak ležao nepomično, dok su drugom pomagali da se ustane. U to je došla policija, a ubrzo i hitna. Onda smo se svi morali skloniti. Bilo je strašno, ne mogu vjerovati da se to dogodilo nasred ulice", kazala je za Kastela.org mještanka.

Podsjetimo, do krvavog je obračuna došlo sinoć oko 22:50, a policajci su ubrzo sve blokirali. Iz policije su jutros potvrdili kako su u službene prostorije PU splitsko-dalmatinske tijekom noći dovedene tri osobe koje se dovode u vezu s događajem.

"U tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe", izvijestila je jutros glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić. Rekla je i da su dvojica teško ozlijeđenih zadržani na bolničkom liječenju. Očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu.

Policijski inspektori na terenu su i jutros, a između ostalog pokušavaju doći i do snimki s nadzornih kamera objekata u blizini kako bi utvrdili kako se točno obračun odigrao.

Pozadina sukoba

Prema neslužbenim informacijama, u pozadini obračuna su nesuglasice između napadača te Joze Čabraje s kojim je tu večer bio sada pokojni Boljat.  Kad je riječ o motivu, govori se o neraščišćenim odnosima vezanim uz jedan od lokala na tom području.

36-godišnji Boljat je bio okružen članovima suparničke skupine prije nego li je ustrijeljen.

On je navodno na mjesto obračuna stigao motociklom koji je nakon krvavog sukoba pokriven zaštitnom folijom, a čuvala ga je policija, 700-tinjak metara od mjesta ubojstva i ranjavanja. 

Ranjeni mladić je Jozo Čabraja koji je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U ožujku 2019. ga je SMS-om ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu gdje su ga dočekala dvojica na skuteru te je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu, nakon čega se sam odvezao do ambulante Hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem siječnja prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.