I glavni državni revizor se cijepio preko reda: "On je visoki državni dužnosnik"

Foto: FaH

POPIS "uglednika" koji su se cijepili preko reda raste iz dana u dan.

Nakon zagrebačkog rektora Damira Borasa, šefa parazitske HGK Luke Burilovića, majke šefice Zarazne klinike Alemke Markotić, gazde hrvatskog rukometa Zorana Gopca, bivšeg SDP-ovog ministra Slavka Linića, koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, viceguvernerke HNB-a Ivana Jakir Bajo te člana Nadzornog odbora Podravke Krunoslava Vitelja, ispostavilo se da se preko reda cijepio i glavni državni revizor Ivan Klešić.

Klešić se, javlja RTL, preko reda cijepio zajedno s 15 predstavnika najvećih tamošnjih tvrtki i poduzetnika, članova Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Karlovac.

> U Karlovačkoj županiji cijepili 15 poduzetnika. Svi su članovi vijeća parazitske HGK

Zašto se cijepio? "Visoki je državni dužnosnik koji svakodnevno dolazi u kontakt s više osoba"

Zašto se Klešić cijepio preko reda? Iz Državne revizije su RTL-u poslali fascinantno objašnjenje.

"Gospodin Klešić je u siječnju 2021. kontaktirao, prema svom mjestu prebivališta, Stožer civilne zaštite Karlovačke županije u vezi cijepljenja, s obzirom na to da je u rizičnoj skupini, ima 66 godina, visoki je državni dužnosnik koji svakodnevno u obavljanju poslova dolazi u kontakt s više osoba, a od bolesti covid-19 oboljeli su njegovi najbliži suradnici: šef kabineta, dva pomoćnika, načelnica i vozač", stoji u odgovoru Državne revizije.

"Upućen je na cijepljenje u HGK"

"Upućen je na cijepljenje u Hrvatsku gospodarsku komoru, Županijska komora Karlovac. Prvo cijepljenje je obavljeno u siječnju 2021. u vrijeme kad nije bilo naznaka da će doći do zastoja", stoji u odgovoru Državne revizije.

Državni revizor Klešić je, inače, bivši HDZ-ovac, a cijepljenje u karlovačkoj HGK organizirao je HDZ-ov ravnatelj karlovačkog Zavoda za javno zdravstvo koji je na tu funkciju, kakve li slučajnosti, došao upravo iz Državnog ureda za reviziju

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.