"Huligan" Tadić na sudu zbog povrede Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim terenima

SRPSKI predsjednik Boris Tadić 1. prosinca se mora pojaviti kod beogradskog suca za prekršaje zbog nedoličnog ponašanja nakon utakmice Srbija - Rumunjska.

U cijeloj priči je sporan šampanjac koji je šef Srbije popio 11. listopada sa još nekoliko državnih dužnosnika i predsjednikom Srpskog nogometnog saveza Tomislavom Karadžićem. Uz Tadića i Karadžića na sudu bi se trebala pojaviti i ministrica sporta Snežana Samardžić Marković, predsjednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić.

Sanadera nitko nije prijavio

Protiv svih njih je policija 16. listopada podigla prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima po kojem je točenje i konzumiranje alkohola zabranjeno na stadionima te u krugu jednog kilometra oko njih. Tadić je već najavio da će platiti kaznu.

Sličan slučaj, s potpuno drugim rezultatom, dogodio se u Hrvatskoj kada je tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva odbjegli premijer Sanader pio u svečanoj loži Arene Zagreb. Iako je postojala snimka te brdo fotografija Sanadera sa čašom, njemu nitko nije uručio prekršajnu prijavu, a isti zakon postoji i kod nas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.