HSP AS pozvao oba svoja birača da u drugom krugu glasaju prema savjesti

Foto: Hina

SJEĆATE se HSP-a Ante Starčević, jednog od HSP-ova koji se igrao politike jer im je to Tomislav Karamarko omogućio. Govorili su HSP-ovci o preslagivanju i komunistima, a do zadnjeg dana su ostali privrženi Tomislavu Karamarku.

Uskoro je postalo jasno i zašto.

Kad je Plenković stigao ne čelo HDZ-a, otresao ih je kao blato s cipele. HSP AS je na parlamentarnim izborima doživio fijasko, a ništa bolje nisu prošli ni na ovim izborima.

Jedan od njihovih prvaka, Pero Ćorić, dobio je cijela 292 glasa u utrci za gradonačelnika Iloka i time si osigurao četvrto mjesto. Od četiri kandidata.

Nije puno bolje prošao ni predsjednik stranke, Hrvoje Niče, koji je bio peti od šest kandidata za gradonačelnika Vinkovaca. Imao je 909 glasova.

Naravno, iz HSP AS-a su super zadovoljni izbornim rezultatima. Svoje su birače, dobro ne baš dvojicu, naslov je zamišljen kao šala na račun mizernosti ove stranke, pozvali da glasaju prema savjesti.

„U ime HSP AS želim se zahvaliti svim biračima koji su prepoznali vrijednosti za koje smo se zalagali na razini gradova, općina i županije, gdje smo izašli samostalno ili smo bili nositelji lista. Ovi izbori za HSP AS na području Vukovarsko-srijemske županije i grada Vinkovaca bili su specifični jer smo do sada uvijek bili na vlasti, a nikada nismo izlazili samostalno. Nakon loših rezultata na parlamentarnim izborima i za stranku, kao i za mene kao predsjednika stranke, bilo je potrebno napokon provjeriti stvarnu snagu HSP AS kako bi znali definirati smjer djelovanja u budućnosti.
Možemo biti itekako zadovoljni rezultatima, pogotovo zato što se nismo skrivali iza nijedne velike stranke ili pojedinca. Možda je moglo biti i bolje, no stvorili smo temelje na kojima možemo i moramo rasti i štititi nacionalne ciljeve na svim razinama. Izuzetno mi je drago zbog suradnje koju smo uspostavili s našim HOS-ovcima koji su nas podržali na ovim izborima. Njihove, odnosno naše zajedničke vrijednosti u svom daljnjem djelovanju nikako nećemo iznevjeriti.

Pred nama je drugi krug lokalnih izbora te pozivam sve naše glasače da za 10 dana ispune svoju građansku dužnost te izađu na izbore. Smatram naše glasače inteligentnima i pravim domoljubima kojima nitko ne treba sugerirati i docirati koji kandidat za gradonačelnika Vinkovaca je bolji. Dovoljno je da usporede naš program s programima preostale dvojice kandidata, ali i iskustva tih kandidata te da naši birači na osnovu toga procjene koji od njih ima veću šansu i podlogu doprinijeti novom iskoraku Vinkovaca kojeg svi priželjkujemo!“, poručio je na konferenciji za medije koju je sazvao HSP AS, predsjednik stranke i nositelj samostalne liste HSP AS za Gradsko vijeće grada Vinkovaca i samostalne liste HSP AS  za Županijsku skupštinu VSŽ, Hrvoje Niče, mag.oec.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.