Hrvoje Petrač u toplicama: Dio troškova liječenja snose porezni obveznici

ZBOG teških oštećenja kralježnice Hrvoju Petraču liječnici su propisali 21 dan fizikalne terapije koju će Petrač odraditi u Varaždinskim toplicama. Usto, tijekom liječenja u toplicama, Petraču će teći i zatvorski staž jer njegov zahtjev za prekid kazne nije odobren. Prema pisanju Večernjeg lista, troškovi koje će država platiti za Petračovo liječenje iznose oko 4000 kuna u što spada doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi za pacijente koji na terapiju dolaze s valjanom liječničkom uputnicom. Usto, pred njegovom sobom će se izmjenjivati pravosudni policajci čija satnica iznosi 50 kuna.

Ipak, čini se da je stacionirano liječenje, umjesto svakodnevnog putovanja, ipak jeftinija varijanta. Naime, da je Petrač svakodnevno putovao u Daruvarske toplice, koje su najbliže zatvoru u Bjelovaru u kojem je bio prije seljenja, samo na putovanje bi se dnevno potrošilo gotovo 900 kuna, a kad se zbroje svi troškovi 30 dana njegovih odlazaka na rehabilitaciju bi državo koštalo oko 80.000 kuna.

Da se Petrača vozilo iz varaždinskog zatvora, njegovog sadašnjeg doma, u Varaždinske toplice liječenje bi stajalo oko 40 tisuća kuna.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Peran ipak odbacuje tezu da će Petračevo liječenje plaćati država navodeći da Petrač ima dodatno zdravstveno osiguranje, a da će se iz proračuna namirivati samo 190 kuna po danu, kolika je razlika za jednokrevetnu sobu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.