Hrvatski vojnici u Afganistanu pobunili se jer nisu dobili puške i zaštitnu opremu?!

HRVATSKI vojnici u Afganistanu odbili su izvršiti direktnu naredbu i otići na terensku misiju u grad Pol-e-Khomri! Kao razlog pobune četiri vojna policajca naveli su nedostatak potrebne opreme, te su odbili izaći na teren bez svih stvari koje su im za to nužne.

Ministar obrane slučajno saznao za incident

Incident četvorice hrvatskih vojnika u Afganistanu Ministarstvo obrane nije službeno potvrdilo već je preko glasnogovornika Gorana Grošinića samo poručeno da je došlo do problema prilikom rotacije u 13. i 14. kontingentu pripadnika Oružanih snaga. Ministar obrane Branko Vukelić zbog toga je zatražio izvještaj nakon kojeg će biti donesena odluka o mogućim sankcijama za pobunjene vojnike.

Neslužbeno se doznaje kako je ministra obrane posebno naljutilo što je Glavni stožer od njega skrivao ovaj incident, za koji su u MORH-u sasvim slučajno doznali nekoliko dana nakon što se dogodio. Bit će to sigurno vijest koja će dodati ulje na vatru nagađanjima da će general Josip Lucić upravo napustiti Glavni stožer upravo zbog sukoba s Vukelićem koji su prvenstveno vezani uz bivšeg ministra Rončevića i "aferu kamioni".

Nisu imali niti puške?

Hrvatski vojnici u ratnoj zoni nikad dosad nisu odbili izvršiti direktnu naredbu, što se smatra jednim od najtežih prekršaja vojne discipline i podrazumijeva najstrože sankcije. No, čini se da je njihov postupak u ovom slučaju bio sasvim opravdan s obzirom da navodno nisu primili potrebnu zaštitnu opremu, ali ni puške, koje im je posebnim transportom u Afganistan trebao dostaviti upravo Glavni stožer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.