Hrvatska će prihvatiti medijaciju Ahtisaarijeve skupine

HRVATSKA će pozitivno odgovoriti na prijedlog povjerenika za proširenje EU Ollija Rehna i prihvatit će Ahtisaarijevu skupinu za rješavanje graničnog spora sa Slovenijom.

Hrvatska će u ovome prihvaćanju odustati od svoga uvjeta da konačnu granicu odluči Međunarodni sud u Haagu, no neće odustati i od svoje namjere da krajnja instanca odlučivanja ipak bude neko međunarodno sudište, piše Jutarnji list.

Hrvatska traži da se Sloveniji dopusti nesmetana plovidba prema otvorenom moru

"Sud u Haagu bio bi najpogodnije rješenje, ali to nije uvjet. Koje će međunarodno pravosudno tijelo rješavati spor, o tome se može razgovarati", rekao je izvor blizak vladi Jutarnjem listu, a o tome prijedlogu rješavanja graničnog spora, premijer Sanader će u ponedjeljak razgovarati s čelnicima parlamentarnih stranaka.

Hrvatska će od Ahtisaarijeve skupine zatražiti i da se Sloveniji dopusti nesmetana plovidba prema otvorenom moru, a naša strana tvrdi i kako to niti sada nije nikakav problem, jer mi ni na jedan način ne ograničavamo koparsku luku u poslovanju. Očekuje se da će oporba prihvatiti ovakav prijedlog vlade.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.