HNS-ovac koji je pljuvao po Plenkoviću i Trumpu: "Nisam tada znao da ću biti konzul u Americi"

Screenshot: HRT

TEMA sinoćnjeg Otvorenog bila je hrvatska diplomacija. Naime, prije desetak dana objavljeno je kako je član Predsjedništva HNS-a sa srednjom stručnom spremom imenovan hrvatskim generalnim konzulom u New Yorku.

Blažeković je rođen 24. veljače 1955. u Zagrebu, bavio se manekenstvom i bio vlasnik manekenske agencije i restorana, od formalnog obrazovanja ima samo Školu za cestovni promet u Zagrebu (SSS), što vladi nije prepreka da ga imenuje za konzula u SAD-u. Bio je zamjenik voditelja kampanje Vesne Pusić na predsjedničkim izborima, glasnogovornik HNS-a i voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. U javnosti je ostao upamćen kao jedan od najrastrošnijih saborskih zastupnika, no visoke troškove 2013. godine od 182.000 kuna pravdao je čestim putovanjima zbog NATO-a.

"Ne treba mi fakultet"

Jesu li to dovoljne kvalifikacije za njegovo imenovanje?

Odgovor na to pitanje ponudio je i sam Blažeković. Rekao je da mu fakultet nije potreban za mjesto koje će popuniti u New Yorku, ali je pozvao mlade da ne zanemaruju obrazovanje. "Hrvatska treba stručnu kvalitetnu i profesionalnu diplomaciju", poručio je.

Proteklih dana u javnost su isplivali i njegovi statusi u kojima je vrijeđao predsjednicu i premijera vlade koju će zastupati u SAD-u, ali i Donalda Trumpa, predsjednika zemlje u koju odlazi kao diplomat. 


Sinoć je u Otvorenom i to komentirao.

"Tada nisam znao da ću ići za generalnog konzula - u tom trenutku bio sam političar", rekao je te dodao da i dalje stoji iza stavova koje je tamo iznio. Požalio se i da su se objavili samo negativni statusi koje je objavio.













Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.