Hloverka s godišnjeg odmora: Latin radi za svoj interes paktirajući s onima od kojih ima koristi

NOVA direktorica programa HTV-a Hloverka Novak Srzić, koja već danima ljetuje u rodnoj Makarskoj usprkos tvrdnjama kako za nju i njezine suradnike godišnjeg odmora neće biti, u intervjuu za Makarsko primorje otkriva zašto ne voli Latinicu Denisa Latina, zašto ne voli HND te kako je i drugim ministrima zaprijetila da će im u emisiji sjesti u krilo.

"Šuker se doslovce uplašio iako nisam baš sjela u njegovo krilo. Malo sam odglumila, ali nisam išla do kraja jer sam vidjela da je izvan sebe. Nije očekivao takvo što i bilo mu je vrlo nelagodno. Šukeru inače nedostaje smisla za humor, ali možda je to dodatno izraženo lošom situacijom s financijama. Sljedeći put kada je došao Đuro Popijač rekla sam mu da ću mu, ne bude li dobar, sjesti u krilo. Izgleda kako je to njima postalo pravom noćnom morom", otkrila je Hlo.

O Latinu sve najgore

Nova šefica programa potvrdila je kako se Latinica vraća na male ekrane, no dodaje: "Hvala Bogu, to više nije u mojoj nadležnosti. Ja inače o Latinici nemam dobro mišljenje. Mislim da se emisija ne može raditi tako da dovedete goste, tri sata snimate razgovore, a potom odete sve to montirati. To naprosto nije profesionalno", kaže Hloverka dodajući kako ona taj način rada ne smatra novinarstvom. "Denis Latin jednostavno ne može raditi uživo jer ima tremu i psihofizički nije spreman na to. Pregovarali smo, zatim, o tome da tu emisiju radi tako da ima 15 ili 20 minuta materijala više od samog trajanja emitiranja kako bi ipak imao nešto prostora za montiranje i konstrukciju. On ni na to nije pristajao i tako se dogodio naš sukob", ispričala je.

Ne štedeći Latina opisala ga je kao osobu koja radi samo za svoj interes. "Denis Latin naprosto tako živi. To je njegov sustav vrijednosti. Napadne Mariju Nemčić, a pohvali mene, onda napadne mene, a hvali nju ili nekog trećeg. On radi za svoj interes i pri tome ne preže od toga da otkaže svojim najboljim suradnicima SMS porukom. Pri tome paktira s onima s kojima može paktirati kako bi ostvario svoje probitke, a sve to u ime tzv. pravog istraživačkog novinarstva", zaključila je o svom kolegi. 

O sebi i nadređenima sve najbolje


Hloverka smatra i da nije bilo pravog razloga za njezinu smjenu s mjesta glavne urednice Informativnog programa. "Mene su smjenjivali, a ako sada pogledate, morate se upitati zbog čega. Postoji li ijedan pravi argument, razlog za takvo što? Jednostavno se stvori određena klima, uđete u prostor određenim lobijima i interesnim skupinama i tada to krene poput lavine", drži Hloverka. Za sebe, naravno, kaže da zna raditi svoj posao i da to gledatelji vide.

O v.d. ravnateljstvu HRT-a ima samo riječi hvale. Po prvi put čini joj se, kaže, da HRT ima sposobne ljude koji su u stanju napraviti nužno restrukturiranje kako bi HTV, kao javni servis, ostao i nadalje najjača javna televizija u Europi.

O kolegi Duki iz HND-a ništa lijepo

Komentirajući nagradu za novinara godine koju je dobio Aleksandar Stanković, kratko je kazala: "Neki ljudi, odlični neki novinari, nikada neće dobiti tu nagradu, a neki će je dobivati uvijek". Nije pritom štedjela kritike ni prema HND-u i njegovu predsjedniku Zdenku Duki, optužujući ga da je HND pretvorio u "političko-interesnu skupinu koja promovira samo jednu misao, jednu ideju. "A udruga novinara radi netransparentno, bez demokratskih kriterija, ne prihvaćajući različitost mišljenja. Polako se pretvara u političku stranku, neku partiju", tvrdi Hlo.

Namjerno nas obmanula

Zaboravljajući svoje ranije izjave o radnom ljetu, Hloverka je izlanula kako odmor u Makarskoj planira cijelu godinu. "Cijelu godinu čekam to ljeto i Makarsku. Kada bi mi netko ponudio odmor na Azurnoj obali ili u Kaliforniji, ja bih ipak radije došla u Makarsku", objasnila nam je Hlo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.