VIDEO Hezbollah prijeti: "Trumpova odluka o Jeruzalemu je početak kraja Izraela"

Screenshot: YouTube/Euronews
 
DESECI tisuća pristaša libanonskog Hezbollaha okupili su se u ponedjeljak na masovnom prosvjedu protiv SAD-a i Izraela u Bejrutu.
 
Vođa skupine Hassan Nasrallah obratio se okupljenima preko velikog ekrana te izrazio bijes zbog Trumpovog priznanja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela.
 
 
"Bit ćemo među milijunima mučenika koji će se žrtvovati za Jeruzalem"
 
Nasrallah je pozvao na novi palestinski ustanak protiv Izraela te izjavio da je Hezbollah pri kraju s borbama protiv ekstremista u regiji i "sada će posvetiti sve svoje vrijeme Jeruzalemu i Palestincima". "Nikada nećemo napustiti Jeruzalem", poručio je.
 
"Svi arapski narodi moraju ponoviti s Palestincima: Bit ćemo među milijunima mučenika koji će se žrtvovati za Jeruzalem", što je ponovila okupljena gomila. Prosvjednici su nosili plakate s natpisima "Jeruzalem, vječna metropola Palestine" i "Jeruzalem je naš" te izvikivali "Smrt Americi" i "Smrt Izraelu".
 
 
"Mi smo djeca Hezbollaha, naravno da smo spremni na borbu"
 
Nasrallah je rekao da je Trumpov potez postavio SAD i Izrael same protiv ostatka svijeta i dodao: "Trumpova odluka o Jeruzalemu će biti početak kraja Izraela."
 
"Jeruzalem je glavni grad Palestine i tako će biti do sudnjeg dana", izjavio je jedan od prosvjednika za The Times of Israel. Drugi je rekao: "Kada se cijeli svijet ujedini, Trump će se morati predomisliti, zar ne? Mi smo djeca Hezbollaha, naravno da smo spremni na borbu."
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Jeruzalem, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Jeruzalem.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.