HDZ-ovog župana optužili da je odbio platiti vez: "Novčanik mi je bio kod žene"

Foto: HRT, PIXSELL/Sime Zelic

Županijski vijećnik Akcije mladih u Zadru, Marko Pupić Bakrač, optužio je i prijavio nadležnim institucijama HDZ-ovog župana Božidara Longina da 8. i 9. rujna u Istu nije htio platiti pristojbu za privezivanje svog broda. 

Pupić Bakrač naveo je da je Longin "uz viku i prijetnje pred preneraženim svjedocima odbio platiti već izdani račun od 45 eura te je isti storniran. Naravno, trag storniranja računa zaveden je u sustavu", navedeno je u poruci koju je Pupić Bakrač poslao medijima, prenosi HRT.

Od institucija je zatražio da "poduzmu radnje i mjere iz njihove nadležnosti" zbog svega što se dogodilo.

HDZ-ov župan: Riječ je o nesporazumu, novčanik mi je bio kod supruge

U svom odgovoru župan Longin navodi da je riječ o nesporazumu i da u trenutku naplate pristojbe nije kod sebe imao novčanik pa je djelatnika zamolio da račun plati kasnije. Longin je također naveo da nije znao da će račun biti storniran. 

"Riječ je o običnom nesporazumu i još jednom neuspješnom spinu 'poštenjačine' Marka Pupića Bakrača. Naime, prilikom naplate veza uz sebe nisam imao dovoljno novca jer je novčanik bio kod supruge koja je već otišla iz broda pa sam djelatnika ŽLU-a zamolio da račun platim kasnije, ali nisam znao da će ga on stornirati. 

Naravno da ne namjeravam ostati dužan Županijskoj lučkoj upravi i da ću platiti taj račun. Brod Sika je u vlasništvu mojeg sina, što je uostalom i javno dostupan podatak. Na Ist sam došao sa suprugom i kćeri na poziv prijatelja Davora Segarića i njegove supruge Maje. Večerali smo u tamošnjem restoranu i ja sam platio račun", naveo je HDZ-ov župan Longin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.