HDZ-ov šef karantene na privatni račun primao uplate zaraženih. Fuchs: Žalosti me to

Foto: Facebook/Pixsell/Dino Stanin

MINISTAR Radovan Fuchs u Zadru je u vezi sa slučajem HDZ-ovog ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Stipice Radoša, koji je na svoj privatni bankovni račun primao uplate turista koji su ljetos u tom domu bili u karanteni, rekao kako ga "uvijek izrazito žalosti" kad se u sustavu javljaju takve nepravilnosti.

"Naravno, kad se pojavljuju bilo kakve afere u sustavu obrazovanja, u cijeloj vertikali, to nije ni lijepo ni ugodno. Ja znam što radi Zadarska županija, koja je izrazila ono što kani poduzeti. S obzirom na to da još uvijek traje službena istraga, neću se izjašnjavati. Ministarstvo se može uključiti u trenutku kad dobijemo podatke s tim. Do tada sam uvjeren da će Zadarska županija napraviti ono što je najbolje u čitavom ovom procesu", rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje ministar znanosti i obrazovanja Fuchs.

Razgovor snimljen i objavljen na Facebooku

Razgovor ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Radoša (HDZ) s prijateljem potencijalne korisnice tog doma, koji je u ljetnim mjesecima služio kao karantena za zaražene turiste i one koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, na svojem je Facebook profilu krajem prošlog mjeseca objavio županijski vijećnik Jure Zubčić (SDP), koji je cijeli slučaj prijavio policiji.

 

Radoš: Nisam podizao novac

Stipica Radoš je nakon što je objavljena snimka razgovora rekao da su turisti htjeli plaćati u eurima, a dom nije imao otvoren devizni račun te je zbog toga korisnicima dao broj svojega privatnog računa. U izjavi medijima je rekao kako je novac još na njegovom računu te da ga nije podizao. 

Ministar Fuchs bio je u ponedjeljak, na prvi dan školske godine 2021./2022., u Zadru. Nazočio je otvaranju OŠ Voštarnice, a posjetio je i Strukovnu školu Vice Vlatkovića, gdje je bio na predstavljanju Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu, projekta vrijednog 63.5 milijuna kuna.

Nakon toga ministar je bio na svečanoj sjednici u povodu Dana Sveučilišta u Zadru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.