HDZ-ov načelnik Hrvaca osvojio osmi mandat: "Njega ne bi pobijedio ni Tuđman"

Screenshot: HRT

U HRVATSKOJ ima dosta gradonačelnika i načelnika koji su na vlasti niz godina, a među rekorderima je HDZ-ov Dinko Bošnjak koji je već 28 godina načelnik općine Hrvace. Uvjerljivom pobjedom prošle nedjelje započeo je njegov osmi mandat, piše HRT.

Dinko Bošnjak načelnik je postao kao 33-godišnjak, a na istom je mjestu i danas, kad je prešao 60. Zadovoljan je, kaže: "Hvala Bogu, sve je to dobro prošlo - 81 posto."

Kad je započeo sad već davne 1993. godine, pola općine s manje od 4 tisuće stanovnika, smještene između Sinja i Vrlike, bilo je pod okupacijom. Porušeno je bilo više od 800 objekata, a škole i crkve su bile zapaljene. Spržena zemlja, prisjeća se Bošnjak.

Dječji vrtić, pothodnik ispod državne ceste, školska dvorana - samo su posljednji projekti kojima se hvali. Hrvace imaju diskonte, školu, liječnike, zubare, frizere, pekaru. "Sve živo imamo", tvrdi Bošnjak.

Protukandidat: Bošnjaka u Hrvacama ne bi pobijedio ni Tuđman

Tako ne misli njegov suparnik, koji je već dvaput pokušao pobijediti Bošnjaka na izborima. Proziva ga zbog iseljavanja stanovništva i neotvaranja radnih mjesta.

"Spominje se škola, struja, voda, to nije novac iz proračuna, to je novac države Hrvatske. Uvijek se postavlja pitanje gdje je novac, to je nekih 600 - 700 milijuna kuna, gdje je to nestalo?" pita Željko Domazet iz Domovinskog pokreta. Kaže: "Bošnjaka u Hrvacama ne bi pobijedio ni Tuđman."

Desetljeća prolaze, Dinko Bošnjak ostaje. Osmim mandatom dočekat će zasluženu mirovinu kao načelnik Hrvaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.