TROŠE 25 MILIJUNA NA NOVE AUTE HDZ-ov ministar: Ja sam predlagao da se nabave konji i kočije

Foto: Pixsell/Marko Lukunic

MINISTAR uprave Lovro Kuščević komentirao je MUP-ovu novu milijunsku nabavu limuzina.


>> MUP opet kupuje: Objavili su natječaj za 62 auta, među njima i 10 skupocjenih limuzina


"Moje ministarstvo ima tri, četiri automobila, svi su stariji od deset godina i imaju više od 250.000 prijeđenih kilometara. Ja sam predlagao da se nabave konji i kočije, međutim ipak se nabavljaju automobili", rekao je Kuščević.

Novu MUP-ovu nabavu komentirao je prije sjednice vlade, javlja N1.

Nabavu je komentirao i Kujundžić koji je nedavno osnovao fond u koji bi građani trebali uplaćivati novce za bolesnu djecu, ali  - nitko mu ne vjeruje, pa građani i dalje skupljaju novac preko udruga. "Ne znam, pitajte to druge ljude. Meni ne treba, imam Audija starog 10-ak godina, prešao je 500.000 km i još me dobro služi", komentirao je ministar.


Milijunska kupovina

Nakon nedavne nabave blindirane limuzine s nosačima strojnica za 12 milijuna, MUP opet kupuje vozila.

Ovaj put radi se o 62 vozila vrijednosti 24 milijuna i 280 tisuća kuna. Među njima je 8 SUV-ova, ostalo su limuzine, a među njima će šest vozila biti policijskih dok će ostale limuzine, uključujući i SUV-ove, imati prikrivena policijska obilježja.

Tako nabavljaju 10 limuzina visoke klase s automatskim mjenjačem, pogonom na sva četiri kotača, snaga vozila mora biti minimalno 210 Kw i moraju biti sedan u produženoj izvedbi. Te limuzine sudeći prema specifikacijama prevozile bi VIP osobe. Na njih namjeravaju potrošiti 6,75 milijuna kuna, što bi značilo da bi jedna koštala 675 tisuća kuna!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.