HDZ u Pazinu: Podržavamo decentralizaciju i jačanje županija

Foto: FAH

PREDSJEDNIK istarskog HDZ-a i drugi na listi te stranke u VIII. izbornoj jedinici Jurica Šiljeg u četvrtak je na konferenciji za novinare u Pazinu naglasio važnost decentralizacije, uz jačanje županija i jedinica lokalne samouprave te je predstavio program HDZ-a "Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost".

"HDZ će se zalagati za principe višerazinskog upravljanja, a dosadašnji sustav birokratskih odnosa države prema poduzetnicima i građanima zamijeniti ćemo partnerstvom. Svaki raspoloživi euro iz EU fondova iskoristiti ćemo za brz i učinkovit razvoj Hrvatske", naglasio je Šiljeg te dodao da će utvrditi i jasnu podjela prava i odgovornosti za svaku razinu javne vlasti, prenijeti dio ovlasti na lokalne jedinice i ukinuti preklapanje poslova.

Rekao je i kako će poticati izvrsnost i efikasnost u radu i zadovoljavanju potreba lokalnog stanovništva, što će se pratiti na razini svake lokalne jedinice, prema definiranoj metodologije.

Šiljeg: Nećemo mijenjati broj županija

"Poticat ćemo ubrzanje i povećanje kvalitete usluga građanima i poduzetnicima", poručio je Šiljeg te naglasio da se broj županija neće mijenjati već će, kako je rekao, "novi obuhvat rada, odgovornost i efikasnost značajnije pozicionirati županije kao nositelje regionalnog rasta i razvoja".


Šesta na listi HDZ-a u VIII. izbornoj jedinici Monika Udovičić osvrnula se na probleme mladih, poput obrazovanja i zapošljavanje.

"Tražimo stalno zapošljavanje, a ne stručno iskorištavanje. Nitko me ne može uvjeriti da mladi trebaju biti zadovoljni kada nakon školovanja rade za 2.400 kuna. Kakvu poruku država šalje tim mladima?", upitala se Udovičić te dodala kako traži ukidanje svih davanja na plaću za zapošljavanje mladih na neodređeno vrijeme prve dvije godine, veće poticaje mladim poduzetnicima i reorganizaciju HZZ-a.

"Pokretanjem zapošljavanja mladih postići ćemo domino-efekt koji će se odraziti na mirovinama, zdravstvenom sustavu i socijalnim davanjima", zaključila je Monika Udovičić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.