HDZ će tražiti ocjenu radne sposobnosti svog prebjega u Kerumove redove

HDZ će, vrlo izvjesno, zatražiti ocjenu radne sposobnosti gradskog vijećnika Boška Knezovića, prebjega u redove Kerumovog HGS-a.

Knezović je imao dva moždana udara, posljednji ljetos, pa bivša stranka želi provjeriti je li uopće sposoban obnašati dužnost gradskog vijećnika. "Mogu oni raditi što hoće, ja imam potvrdu da sam zdravstveno sposoban" nije se dao Knezović.

Dijalog preko medija doveo do sudske tužbe

Premda osobno nisu porazgovarali, Knezović i šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović razvili su posljednjih dana vrlo sadržajnu komunikaciju preko medija.

Prvo se Marasović potužio da ne zna što je s Knezovićem, onda mu je ovaj poručio da je prešao kod Keruma i da je nikakav jer ga nije došao posjetiti dok je ležao u bolničkoj postelji. "A od politike sam dobio srčani i moždani udar. Moje mjesto sigurno nije u HDZ-u dok je tamo šef Marasović" pojadao se Knezović.

Kako u splitskom političkom životu ništa ne ide bez tužbi i suda, tako će biti i u ovom slučaju. Knezovića je, naime, naljutila Marasovićeva izjava kako je riječ o starom partijskom kadru. Sad sprema tužbu. "Nikad nisam bio u partiji" obrazložio je Knezović zašto želi na sud.

Kerum je rekao da je kupio dva HDZ-ovca, tko je uz Knezovića izdao?

Marasović se ne brine previše. "Neka tuži" zvučao je kao da mu je svejedno. HDZ je tako spao na tri vijećnika, a kako je Kerum prije mjesec dana najavio da su kupljena dva, sad svi gledaju tko je izdao osim Knezovića. 

Povela se tako priča da će i vijećnik Mirko Ramljak "prominit bandiru". Ništa od toga, tvrdi on. "Ma kakvi, odakle vam to? Nema šanse. Član sam HDZ-a od 1990. godine, a tako će i ostati. Jedina moja poveznica s Kerumom je to što sam i ja s Brda. I to je sve" rezolutan je bio Ramljak. 

Preostali su još Tomislav Gojo i Sanja Župa. Prvi se morao pokupiti s mjesta predsjednika Gradskog vijeća, kada ga je detronizirala Kerumova sestra Nevenka Bečić. Župa je, pak, vodila žestok dvoboj s Nevenkom na prošloj sjednici vijeća. Ne čine se neki izgledni kandidati, možda se netko u međuvremenu i predomislio...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.