Gradonačelnik Imotskog: Grad treba platiti 1.2 milijuna kn odštete za oduzete čestice

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

GRADONAČELNIK Imotskog Ivan Budalić potvrdio je danas da je Grad dužan isplatiti oko 1.2 milijuna kuna odštete za oduzete čestice na području katastarske općine Imotski - Glavina, gdje je planirana gradnja stanova za ratne vojne invalide i obitelji sudionika Domovinskog rata.

U priopćenju imotskoga gradonačelnika ističe se da je presudom Županijskog suda u Splitu prihvaćena prvostupanjska presuda imotskog Općinskog suda za isplatu više od 1.186.000 kuna sa zakonskom zateznom kamatom od 2016. godine do isplate i uvećano za sudske troškove.

Naknada štete za oduzimanje katastarskih čestica

Riječ je o naknadi štete za oduzete katastarske čestice na području K.O. Imotski - Glavina radi izgradnje stanova za ratne vojne invalide i obitelji sudionika Domovinskog rata, priopćio je Budalić.

Objasnio je kako je presuda Županijskoga suda u Splitu donesena nakon prvobitno donesene presude u korist Grada Imotskog i provedenog postupka revizije na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske kojom je prihvaćena prvostupanjska presuda Općinskog suda u Imotskom za isplatu te štete.

Presuda Županijskoga suda u Splitu rezultat je dugogodišnjega sudskog spora koji su pokrenuli građani, navodi Budalić i dodaje da prilikom početka izgradnje stanova tužitelji nisu bili uknjiženi kao suvlasnici katastarskih čestica zemljišta

Budalić: Grad će ustrajati u realizaciji započetih projekata

Iako će presuda, po njegovim riječima, uvelike utjecati na nastavak realizacije gradskog proračuna, Grad će, usprkos svemu, ustrajati u realizaciji započetih projekata.

"Grad Imotski je u proteklom periodu ulagao velike napore u rješavanje dugogodišnjih sporova koji su rezultirali stvaranjem obveza Grada od više do 50 milijuna kuna, te su se uspješnim reguliranjem i povratom dugova stvorile pretpostavke za apliciranje na EU natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava za realizaciju i provedbu projekata", ističe gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.