Gotovo 4.000 potpisa za smjenu ne brine Hloverku jer je "najpoznatija televizijska osoba"

GOTOVO 4.000 ljudi potpisalo je peticiju za smjenu Hloverke Novak Srzić i Vanje Sutlića, koju je pokrenulo Partnerstvo za društveni razvoj. Protiv vladavine Hloverke i Sutlića prosvjedovali su čak i novinari HRT-a. No, Hloverka se ne boji smjene takvim "uličnim metodama", jer joj "od 4,5 milijuna građana, tri milijuna vjeruje".

Hlo o prosvjedu novinara: Riječ je o pokušaju grupice nezadovoljnika da uličnim metodama smijene legalno izabrane djelatnike HRT-a

Na upit podržava li prosvjed novinara HTV-a zbog cenzure u emisiji Ane Jelinić, Hloverka je odgovorila: "Podržavam borbu novinara da poboljšaju svoj status. Prosvjed u petak ne smatram takvim. Riječ je o pokušaju grupice nezadovoljnika da uličnim metodama smijene legalno izabrane djelatnike HRT-a. Od 3.500 djelatnika HRT-a prosvjedovalo je njih tridesetak".

"Što se tiče Ane Jelinić, mogu reći da je ona načinom na koji je razgovarala sa svojim gostom nanijela veliku štetu HTV-u i zbog toga snosi posljedice. Iako se moja odluka predstavlja kao cenzorska, nitko od medija nije ponovio tvrdnje njezina gosta koji je cijeli državni vrh, na čelu sa Stjepanom Mesićem, prozvao mafijom, upotrebljavajući pritom izraze teške ksenofobije i vjerske netrpeljivosti. Ana Jelinić ne samo da ga nije u tome sputavala, već ga je poticala. Zanimljivo da se nitko iz medija ili HND-a ne obazire na to. Jasno mi je da hajkaše ne zanimaju činjenice koje ne pomažu mojem rušenju, ali ipak mislim da se otišlo predaleko", dodala je.

"Najpoznatija televizijska osoba"

"46 posto ispitanika odabralo je Dnevnik HTV-a kao emisiju kojoj najviše vjeruje, za razliku od 35 posto onih koji su na prvo mjesto stavili konkurentski dnevnik. Kao manipulaciju doživljavam i forsiranje podataka da meni gledatelji ne vjeruju, iako istraživanje pokazuje da mi 65 posto gledatelja vjeruje. Budući da se dvije godine nisam pojavljivala na ekranu, kao i da sam tada izložena neviđenoj negativnoj medijskoj kampanji, zadovoljna sam rezultatima. Od 4,5 milijuna građana tri milijuna mi vjeruje. Ispušta se i podatak iz istraživanja koji pokazuje da sam najpoznatija televizijska osoba", rekla je Jutarnjem listu Hloverka Novak Srzić iznoseći podatke o svojoj popularnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.