Gospić dobio uslugu e-Novorođenče, sporazum potpisao ministar Malenica

Foto: EPA

GOSPIĆ je pristupio usluzi e-Novorođenče omogućivši građanima bržu i lakšu prijavu djeteta i predaju zahtjeva za novčanu potporu kroz sustav e-Građani, a sporazum o korištenju te usluge s Općom bolnicom Gospić potpisao je u petak ministar uprave Ivan Malenica.

"Izrazito nam je drago da postoji interes jedinica lokalne samouprave jer je digitalizacija put kojim ćemo ići u budućnosti", istaknuo je Malenica, kojeg je tom prilikom primio gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Ministar Malenica najavio i druge aplikacije

Malenica je najavio da će Ministarstvo uprave jedinicama lokalne samouprave omogućiti korištenje i brojnih drugih aplikacija, navodeći kako sustav e-Građani koristi oko milijun građana.

Starčević je izrazio zadovoljstvo što je Gospić među prva tri grada u Hrvatskoj koji uvode novu platformu.

"U gradskoj upravi koristimo sustav već mjesec dana pa roditelji u Gospiću po rođenju djeteta više ne moraju obilaziti državna tijela, već mogu putem usluge e-Novorođenče podnijeti zahtjev za isplatu sredstava za novorođeno dijete", istaknuo je Starčević.

Uz prijavu djeteta, usluga e-Novorođenče omogućuje roditeljima da iz doma s nekoliko klikova putem interneta predaju zahtjev za novčanu potporu za opremu novorođenog djeteta prema općini, gradu ili županiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.