Gorka borba za skrbništvo: Žena pronašla djecu 30 godina nakon što ih je oteo otac, iščekuje prvi susret

BRITANSKI Daily Mail prenio je sudbinu jedne majke, koja je ispričala dramatičnu priču o konačnom pronalasku svoje dvoje djece, koju je prije 30 godina oteo njezin bivši muž.

Djeca Paulette Moray, Naomi i Sasha nestala su iz svog doma u Ilfordu u istočnom Londonu 31. srpnja 1981. godine. Paulette i njezin suprug Max nakon raspada braka vodili su gorku bitku oko skrbništva nad djecom. U vrijeme otmice Sasha je imao četiri, dok je njegova mlađa sestra imala dvije godine.

Na dugogodišnju potragu potrošila sto tisuća funti

Očajna majka, podrijetlom s Novog Zelanda,  sada 64-godišnjakinja, dvije je godine mahnito tragala za djecom, sve dok se Max 1983. godine nije javio novinama London Evening Standard kojima je rekao da djeca žive s njim, te kako se svo troje nalaze u inozemstvu.

Detalji o 30-godišnjoj potrazi majke za njezinom djecom objavljeni su u knjizi "The hunt" koju su napisali novinar Ian Wishart i Paulettin drugi suprug George London.

Paulette je potragu za svojom djecom potrošila sto tisuća funti, a unajmljivala je i privatne istražitelje da prate tragove diljem svijeta - no bezuspješno.

George London, bivši Bilder koji je prešao u istražiteljske vode naposljetku je saznao kako Max Moray živi u Izraelu. Pravo otkriće uslijedilo je 2005 kada je George saznao otmičarevu email adresu.

Njezin novi suprug Sashi je poslao kopiju knjige

Glumeći starog prijatelja obitelji, javio se Maxu i napisao mu kako je Paulette preminula, te je na kraju uspio iz muškarca izvući detalje o djeci i podatke o njihovom prebivalištu.


34-godišnji Sasha sada živi u Španjolskoj, dok 32-godišnja Naomi, koja i sama ima dijete i dalje živi u Izraelu. Max je oženio drugu ženu, koja se zove Sarah.

U riskantnom potezu, George je Sashi poslao kopiju knjige. Tri dana čekao je bilo kakvu poruku, a prije nekoliko dana od njega je dobio email koji je započinjao sa "Draga majko".

Otkrilo se kako djeca uopće nisu znala da ih je majka sve ove godine uzaludno tražila, dok je Paulette rekla da je prvi kontakt s djecom nakon 30 godina najemotivnija stvar koja joj se ikad dogodila. Rekla je kako je krajnje oduševljena i presretna.

30 godina svakodnevno mislila na svoju djecu, ne znajući jesu li uopće živa

Ona sada ne može dočekati prvi susret sa svojom davno izgubljenom djecom, i misli kako je i Sashi i Naomi sigurno bio potpuni šok kada su čuli da ih majka traži gotovo čitav njihov život. Paulette je dodala kako je svaki dan mislila na svoju djecu, unatoč činjenici da nije znala gdje se ona nalaze i da li su uopće živa.

Sasha je u svojoj poruci majci napisao kako je primio mail s obavijesti, te da je čitav dan proveo nanovo ga čitajući, pokušavajući probaviti tekst koji mu se nalazio pred očima. Sljedeća tri dana on i Naomi su razgovarali o tome što da učine.

Svoje pismo majci Sasha je završio riječima: "Oboje smo sretni, zbunjeni i začuđeni zbog ove vijesti, ali kako si rekla, budućnost može biti naša - a mi planiramo tako i učiniti. S ljubavlju, tvoja djeca Sasha i Naomi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.