Goldman Sachs zaposlenicima dao rok do kojeg moraju javiti jesu li cijepljeni

TVRTKA Goldman Sachs traži od svojih zaposlenika da do četvrtka u podne prijave jesu li se cijepili protiv koronavirusa.

Zahtjev, koji su zaposlenicima poslali u dopisu, posljednji je u nizu poteza kojima Wall Street pokušava normalizirati poslovanje nakon što je većina zaposlenika u industriji više od godinu dana provela radeći od kuće, piše Bloomberg.

Banke su u ovom razdoblju imale rekordnu dobit, ali i unatoč tome su brojni menadžeri prigovarali zbog rada na daljinu. Izvršni direktor Goldmana David Solomon mjesecima poručuje da želi što prije vratiti zaposlenike u urede.

"Ovo nije idealno za nas i nije novo normalno", rekao je Solomon na konferenciji u veljači. "To je aberacija koju ćemo ispraviti što je brže moguće."

Tvrtke Carlyle Group Inc. i Warburg Pincus već su rekle zaposlenicima da će se trebati cijepiti protiv korone kako bi se mogli vratiti u urede u rujnu. Prema saveznom zakonu, poslodavci u SAD-u mogu zahtijevati od zaposlenika da se cijepe. To je u skladu i sa smjernicama koje je prošlog mjeseca dala Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja. 

Radnici mogu tražiti izuzeće od cijepljenja iz vjerskih ili medicinskih razloga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.