Godišnjica je ubojstva Kristine. Policija je nedavno vratila majci auto pun krvi

Foto: Privatan album

PROŠLE su dvije godine od brutalnog ubojstva 18-godišnje Kristine Krupljan koja je u trenutku ubojstva bila trudna.

Njezin bivši dečko David Komšić ubio ju je u njenom autu ispred zgrade u kojoj je živjela, zadavši joj 88 uboda nožem i osuđen je na 30 godina zatvora. Međutim, presuda još nije postala pravomoćna, a Vrhovni sud 14. ožujka odlučuje o Komšićevoj žalbi, u kojoj traži smanjenje kazne. Ubojstvo se dogodilo 22. veljače 2017. godine, a policija je tek prije tri mjeseca (u studenome 2018.) auto vratila Kristininoj majci, a da ga prije toga nisu očistili.

>> Na suđenju Komšiću svjedočila prijateljica ubijene: "Lupao joj je glavom u auto"

>> Komšić je proglašen krivim, dobio je 30 godina zatvora

Kristinina majka: "Auto je bio pun njene krvi, sjela sam i plakala"

"Auto je bio pun njene krvi, sjela sam i plakala, ne znam kako sam ga uopće odvezla, prijateljica je bila sa mnom. Auto je sad kod jednih ljudi u Zelini, ja ga ne mogu voziti, ne mogu biti u njemu, on ju je masakrirao u tom autu. Ni sama ne znam kako živim. Stalno sam na tabletama, ujutro pijem antidepresiv, potom tabletu da bih mogla nešto pojesti, Normabele po potrebi i svaku večer dvije tablete za spavanje, iako ne mogu odspavati cijelu noć. Što vrijeme više prolazi, sve je teže", započela je priču Vesna Krupljan koju smo posjetili u njenom stanu u Peščenici.

Odmah po ulasku u stan, s desne strane nalazi se Kristinina soba, na vratima je i dalje natpis s njenim imenom.

"Ne mogu ga maknuti, nisam ništa dirala, soba je takva kakvu je ostavila, sve njene stvari su u njoj", govori nam Vesna dok otvara vrata sobe.

 

Kristinina soba netaknuta

Ulazi u nju, a ondje i dalje stoji kozmetički stolić s Kristininom šminkom, pored njega stoji polica s njenom obućom. Majka otvara vrata ormara, pokazuje nam svu njenu odjeću, gladi njenu bundu.

"Evo njene budne, tek ju je kupila, samo ju je jednom obukla", govori nam Kristinina majka. Ne može suspregnuti suze.

Kaže da nema snage maknuti njene stvari, ne pada joj to, kaže, na pamet, to je od njene kćeri jedinice. Svakim danom joj je sve teže. Malo radi, pa je malo na bolovanju, a i dalje uredno odlazi na sva ročišta. Sad prati drugo suđenje ubojici svoje kćeri.

Kristinina majka boji se da će Vrhovni sud smanjiti kaznu ubojici

Davidu Komšiću prvo su sudili za Kristinino ubojstvo, 9. travnja 2018. sutkinja ga je proglasila krivim i osudila ga je na 30 godina zatvora. Kristinina majka boji se da bi mu Vrhovni sud 14. ožujka mogao smanjiti kaznu, tad odlučuje o Komšićevoj žalbi.

Istovremeno još traje suđenje Davidu Komšiću i njegovim prijateljima za napad na Kristinu koji se dogodio tri mjeseca prije njenog ubojstva. 20-godišnjeg Komšića i njegove prijatelje Arjana i Armenda Rexhepija te Filipa Filipovića tereti se da su 27. studenoga 2016., oko 5:40, na Bukovačkoj cesti u Zagrebu presreli Kristinu svojim vozilom te razbili njezin automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

"11. 3. je ročište za Bukovačku, sutkinja je rekla da trebaju iznositi obranu i da će tad biti gotovo. Sud traži od 4. policijske postaje elaborat o tome, tražili su ga već ranije, ali ga policija još nije dostavila. Ako sad ne dostave, opet će se odgoditi sud. Samo čekam da i to završi, nikad kraja s tim sudom", rekla nam je Vesna Krupljan.

 

"Uništio me skroz, najgora nam je godišnjica smrti"

Još joj je, kaže, nezamislivo da Kristine nema.

"Uništio me skroz, mamu moju isto, najgora nam je njena godišnjica smrti, pa 28. 3. njen rođendan. Sad bi imala 21 godinu, pa kad dođe Božić, Uskrs, Nova godina, nije mi ni do čega. Grozno mi je. Moram raditi, kaj da vam kažem, na poslu imaju razumijevanja. I dalje idem psihijatru. Pijem tablete. Svako jutro antidepresiv, pa jednu kapsulu da mogu jesti, pa Normabel po potrebi, navečer dvije tablete za spavanje. Ne mogu spavati, jesti. I od te dvije tablete ne mogu cijelu noć spavati, budim se. Ne znam otkud mi više snage, ali morate, što drugo, neću ništa pustiti. Dolazim na svako ročište. Presuda za ubojstvo moje kćeri još nije pravomoćna. Muka mi je od toga svega. Ne moram na sud, ali opet želim sve čuti, iako je gadno sve to gledati i slušati, a opet lakše mi je da sam tamo uključena", rekla nam je Vesna Krupljan.

Kaže kako Komšićev otac više ne dolazi na ročišta jer je prije stvarao probleme. Rekla nam je i da Državno odvjetništvo za Komšića traži 2,4 godine zatvora, a za njegove prijatelje po 2 godine. Nada se da će svi otići u zatvor, a ne da dobiju dobrotvoran rad.

"Još su mi Komšićevi susjedi, kao i oni njegovi prijatelji koji su napali moju Kristinu. Ne bojim ih se više, na početku sam se bojala. Nikome nisam ništa napravila i mogu hodati", rekla nam je na kraju Kristinina majka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.