Glasnović: Treba zabraniti SDP - oni su nasljednik najveće kriminalne organizacije u Europi

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik Željko Glasnović gostovao je u emisiji Klopka na SBTV-u, uz profesora političkih znanosti Tomislava Sunića, publicista Marka Franciškovića i bivšeg saborskog zastupnika Antu Prkačina.

Glasnović je kazao kako u Hrvatskoj postoji nasušna potreba za lustracijom.

"Temeljno ljudsko pravo je pravo na istinu. Lustracija ima tri stupa - prvi je da znaju šta je to, drugi je otvaranje arhiva jer je većina naših arhiva još u Beogradu, bar ono što nije spaljeno. Treći stup je kadrovski, ovo je dio lustracije. Imate međunarodni dogovor o sukcesiji o povratu arhiva iz Beograda. Imate stotine kutija dolje o NDH koja stoji dolje, nitko to ne vidi.

Danas je rasprava o Jasenovcu prekinuta. Mi smo još s ove strane Berlinskog zida. U Zagrebu nemate nijedan muzej Domovinskog rata koji bi objasnio Englezima i Francuzima što se ovdje događalo.

Lustracija je počela, ne može se zaustaviti. Imate i akademsku lustraciju, ona je isto počela, knjige su se počele pitati. Mi smo taoci svoje prošlosti, nitko nema pravo nama Hrvatima držati predavanja o ičemu, niti pametovati, osuđivati, predavati.

Treba zabraniti SDP kao nasljednika najveće kriminalne organizacije u Europi. Oni su čist nasljednik, nikad se te organizacije nisu odrekli.", kazao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.