GALLUPOVA ANKETA U kojim državama su migranti dobrodošli? Hrvatska pri samom dnu popisa

Foto: Hina
 
PORTAL Statista objavio je rezultate ankete tvrtke Gallup, koja je istražila koliko su migranti dobrodošli u 138 država.
 
Anketa je pokazala da su prema migrantima najotvoreniji Island i Novi Zeland, a najmanje su dobrodošli u Makedoniji, Crnoj Gori i Mađarskoj.
 
Prema otvorenosti za migrante nakon Novog Zelanda slijede Ruanda, Sierra Leone i Mali. Na šestom mjestu je Australija, a iza nje su Švedska, Nigerija, Burkina Faso te Irska na desetom mjestu.
 
 
Hrvatska se nalazi na 129. mjestu od 138 država, među onima u kojima su migranti najmanje dobrodošli. Iza Hrvatske slijede Estonija, Češka, Latvija, Izrael i Slovačka. Srbija se nalazi na 135. mjestu, prije navedene tri najzatvorenije države. 
 
Mlađi i obrazovaniji više prihvaćaju migrante
 
Sudionici ankete su odgovarali na pitanja smatraju li dobrim ili lošim dolazak migranata koji bi živjeli u njihovoj državi, postali njihovi susjedi ili sklopili brak s pripadnicima njihove bliske rodbine.
 
Većina od 54 posto ispitanika je izjavila kako smatra da je dolazak migranata koji će živjeti u njihovoj državi dobar. Polovica sudionika je također izjavila da je dobro imati susjeda imigranta, a 44 posto je reklo da sklapanje braka između migranta i člana obitelji smatraju dobrim.
 
Prema anketi, otvorenost prema migrantima je rasla sa stupnjem obrazovanja, a mlađe generacije su također bile sklonije prihvaćanju migranata u svoje države. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.