Gallupova anketa: Amerikanci se najviše dive Baracku Obami i Hillary Clinton

Screenshot: YouTube
 
BIVŠI predsjednik Barack Obama i bivša državna tajnica Hillary Clinton ostali su najcjenjeniji muškarac i žena u SAD-u.
 
Prema Gallupovoj anketi, 17 posto ispitanika u SAD-u je već desetu godinu zaredom izabralo Obamu za najomiljenijeg muškarca, što je pad s 22 posto ispitanika koji su mu izrazili podršku prošle godine.
 
Trump je zauzeo drugo mjesto, a kao najcjenjenijeg muškarca imenovalo ga je 14 posto ispitanika u SAD-u. Na trećem mjestu je papa Franjo s glasovima 3 posto ispitanika.
 
Prvi bivši predsjednik od Eisenhowera koji je na vrhu popisa
 
Hillary Clinton izabrana je za najcjenjeniju ženu već 16. godinu zaredom, a za nju se izjasnilo 9 posto ispitanika, što je pad s 12 posto prošle godine. Bivša prva dama Michelle Obama zauzela je drugo mjesto s podrškom 7 posto ispitanika, a Oprah Winfrey je treća najomiljenija žena u SAD-u s glasovima 4 posto sudionika Gallupove ankete.
 
Tvrtka Gallup je obavila da je Barack Obama prvi bivši predsjednik koji je dospio na vrh popisa najomiljenijih muškaraca od predsjednika Dwighta Eisenhowera. To mjesto obično ne zauzimaju bivši predsjednici, navodi Gallup.
 
Trump ima najmanju potporu od bilo kojeg predsjednika od prvih modernih anketa
 
Prema anketi objavljenoj ranije ovog mjeseca, broj Amerikanaca koji imaju dobro mišljenje o Hillary Clinton opao je na samo 36 posto. Unatoč tome, Clinton je zadržala dovoljno potpore javnosti da nadmaši sve druge žene na popisu.
 
Prema istoj anketi, potporu Trumpu je izrazilo samo 41 posto Amerikanaca. Također, Donald Trump i dalje ima najmanju potporu američke javnosti od bilo kojeg predsjednika od početka provođenja modernih anketa.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Gallupova istraživanja, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Gallup. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.