FOTO Opsadno stanje u Zagrebu zbog Bidena, uklanjaju se i kontejneri za smeće

Foto: Hina

AMERIČKI potpredsjednik Joe Biden dolazi sutra u Zagreb na summit čelnika jugoistočne Europe.
Drugi čovjek SAD-a sudjelovat će na sastanku regionalne inicijative Brdo-Brijuni koja okuplja zemlje nastale raspadom bivše Jugoslavije i Albaniju. Potpredsjednik Biden je najviši američki dužnosnik koji dolazi u Hrvatsku otkako je Barack Obama na čelu Sjedinjenih Država. Na sastanku će uz sve predsjednike zemalja u regiji biti i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk te austrijski predsjednik Heinz Fischer.

Veliki američki povratak

S Pantovčaka su najavili da se radi o strateškom sastanku koji bi hrvatsko susjedstvo trebao približiti Zapadu i velikom povratku Sjedinjenih Država na regionalnu scenu nakon presudne uloge u zaustavljanju rata u BiH 1995. 

"SAD se vraća za stol. Problemi u regiji predugo traju i ne želimo nestabilno susjedstvo", rekao je prošli tjedan izvor blizak hrvatskoj predsjednici. "Svjestan izazova pred jugoistočnom Europom, Washington želi pridonijeti da se neki od tih gordijskih čvorova riješi", dodao je.

Zbog njegovog dolaska Zagreb će biti u totalnoj prometnoj blokadi koja počinje već večeras! Kuda se možete kretati, a koja područja trebate izbjegavati čitajte ovdje.

U nastavku pogledajte kako zagrebačke ulice izgledaju danas.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.