Fritzl se u zatvoru sprijateljio sa serijskim ubojicom i radi kao čistač



MONSTRUOZNI zlostavljač iz Amstettena, Josef Fritzl, navikao se na zatvorski život, a osoblje zatvora smatra kako čovjek koji je dva desetljeća silovao vlastitu kćer i napravio joj sedmero djece više nije u opasnosti od drugih zatvorenika.

Fritzl se stoga počeo družiti s ostalim zatvorenicima. S trojicom od njih je stvorio prijateljski odnos, a dobio je i posao – zarađuje oko 200 eura mjesečno perući posuđe i odjeću, briše stolove i pere podove, zajedno sa 24 druga zatvorenika.

Ranije je Fritzl ostajao u svojoj ćeliji jer se bojao prijetnji ubojstvom koje su mu slali drugi zatvorenici. No, osoblje zatvora ne vjeruje kako je monstruozni silovatelj i dalje u opasnosti. Fritzla nitko ne posjećuje, ali je uspio naći nove prijatelje.

Plaća nedovoljna za studij prava

Jedan od njih je Harald Sassak, serijski ubojica poznat kao "plinar", jer je prije radio u plinari. Sassak služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog silovanja i ubojstva šestero starijih ljudi. Drugi prijatelj mu je trostruki ubojica Gunter Lorenz, a sprijateljio se i s bivšom klizačkom zvijezdom Wolfgangom Schwarzom, koji služi 10 godina kazne zbog pokušaja otmice 18-godišnje kćeri rumunjskog tajkuna.

Osoblje zatvora kaže kako se Fritzl drži neprimjetno, a usto je i vrlo vrijedan. Polovicu mjesečne plaće potroši na sokove i slatkiše, a ostatak ostavlja sa strane.

Nova plaća Fritzlu ipak neće biti dovoljna da ostvari svoj san o završetku studija prava. Dopisni studij prava stoji oko 5.000 eura, a Fritzl je ranije pokušavao taj novac "užicati" od svoje kćeri, koja mu nije odgovarala na brojna pisma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.