Fritzl proglašen bezopasnim, ide u starački dom? Zatočio i silovao kćer 24 godine

Foto: EPA

Austrijski silovatelj Josef Fritzl (88), koji je godinama vlastitu kćer držao u zatočeništvu i silovao je, bit će prebačen u obični zatvor iz zatvorske psihijatrijske jedinice, rekla je njegova odvjetnica. Ovaj potez otvara put njegovom premještanju u starački dom, piše Guardian.

Ranije ovog mjeseca njegova odvjetnica Astrid Wagner objavila je da podnosi zahtjev za prijevremeno puštanje iz zatvora na temelju starosti i demencije.

Fritzl je navodno skoro zaplakao kad je čuo odluku vijeća na regionalnom sudu u Kremsu. Međutim, Vijeće je objavilo da odluka još nije konačna i da se čeka potvrda državnih odvjetnika, iako je to zapravo samo formalnost. Ako odluka bude potvrđena, Fritzl bi mogao biti premješten u starački dom.

Psihijatrica: Fritzl je bezopasan

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca objavljeno je da Fritzl boluje od eške demencije i ponekad misli da je svjetska pop zvijezda. Prema novom psihološkom izvještaju, Fritzl je bezopasan, piše austrijski medij Kronen Zeitung. Riječ je o čovjeku koji je 24 godine svoju kćer Elizabeth držao zatočenu u podrumu u Amstettenu. Fritzl sa svojom kćeri ima sedmero djece, a u zatvoru je od 2009.

Kronen Zeitung piše da je forenzička psihijatrica Heidi Kastner, koja je ispitivala mentalno stanje austrijskog silovatelja tijekom suđenja za incest i dijagnosticirala teški poremećaj ličnosti, sada zaključila da bi se Fritzla trebalo klasificirati kao "bezopasnog". Kao razlog je navela njegovu naprednu demenciju te kazala da je zato malo vjerojatno da će počiniti još zločina.

K tome, psihijatrica navodi i da je Fritzl fizički slab te da može hodati jedino uz pomoć štapa.

Fritzlova odvjetnica Astrid Wagner na sudu se izborila za novo psihijatrijsko vještačenje. Austrijski mediji pišu da Fritzl govori da je sudjelovao u televizijskoj emisiji ili da je bio na važnom poslovnom sastanku, a ponekad misli da je pop pjevač.

Odvjetnica Wagner rekla je da je moguće da će njezin klijent uskoro biti smješten u državni dom za starije, no da postoji mogućnost da će trajno biti smješten u zatvorskoj bolnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.