Fritzl pokazao lice, zbog "traumatičnog suđenja" mu ponuđena psihološka pomoć

JOŠ JEDNA bizarna vijest vezana uz slučaj Fritzl osvanula je danas u austrijskim medijima: austrijskom monstrumu Josefu Fritzlu, čovjeku koji je tijekom 24 godine kćer Elisabeth silovao više od tri tisuće puta, ponuđeno je psihološko savjetovanje kako bi se "što lakše nosio s proživljavanjem traumatičnog iskustva suđenja".

> Video: Fritzl opet skrivao lice pred kamerama i "okrvavljenim" prosvjednicima

> Elisabeth Fritzl je rađala među štakorima, bez pomoći i lijekova

> Video - "Skrivanje pred licem pravde": Uplašeni i nervozni Fritzl priznao samo dio krivnje

> Fritzl: I mene su zlostavljali kao dijete

> Fritzl na slobodi već za šest i pol godina?!

Naime, Fritzl se našao u centru pažnje svjetske javnosti te je svom odvjetniku Rudolfu Mayeru povjerio kako se boji. Stoga čini sve kako bi se sakrio pred medijima. I drugog dana suđenja je u sudnicu ušao noseći plavi fascikl ispred lica. Fascikl je konačno maknuo tijekom pauze, u vrijeme ručka te su fotografi njegovo lice uspjeli snimiti po prvi put od početka suđenja. Očekuje se kako će mu presuda biti izrečena dan ranije nego što je planirano, u četvrtak, 19. ožujka.

Danonoćno ga čuvaju dvije osobe

Fritzl će do završetka suđenja boraviti u zatvoru u Sankt Pöltenu, koji se nalazi odmah pored sudnice. Potpredsjednik zatvora Erich Huber-Gunstofer je medijima otkrio kako je njihovom najpoznatijem zatvoreniku ponuđena psihijatrijska pomoć.

"Psihijatrijska pomoć mu je ponuđena kako bi se mogao nositi sa suđenjem. Može gledati televiziju i čitati dnevne novine. Rekao je da ne želi tijekom trajanja suđenja izlaziti u dvorište kako bi vježbao. Dvije osobe su stalno s njim kako bi ga čuvale. Ni s kim ne razgovara o suđenju, ali smo mu ponudili pomoć terapeuta", rekao je Huber-Gunstofer.

I.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.