Frankfurt sprema evakuaciju tisuća ljudi zbog bombe iz Drugog svjetskog rata

Foto: EPA

ZBOG planiranog deaktiviranja bombe koju su bacile američke zračne snage u Drugom svjetskom ratu, u tijeku su pripreme za evakuaciju 16.500 stanovnika iz središta Frankfurta.

Bomba je otkrivena prije tjedan dana za vrijeme građevinskih radova pored sjedišta Europske središnje banke u gradu koji je financijski centar Njemačke. Deaktiviranje bombe predviđeno je za nedjelju, a evakuacijska zona proteže se do središta grada i duž rijeke Majne.

Zbrinjavanje građana i regulacija prometa

Stanovnici domova i stariji građani koji žive u toj zoni bit će premješteni u bolnice dan prije planirane operacije te moraju ponijeti važne osobne dokumente i lijekove. Željeznički promet također bi mogao biti privremeno zaustavljen, a tramvaji, autobusi i metro od nedjelje ujutro bit će obustavljeni.

Kao naknadu, evakuirani građani dobit će ulaznice za muzeje i poznati Palm Garden. Frankfurtska vatrogasna služba dobro je pripremljena za operacije deaktiviranja bombi.

U rujnu 2017. 65.000 stanovnika moralo je biti evakuirano kako bi se uklonila britanska "blockbuster" bomba teška 1,8 tona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.