Francuzi kupuju kanadsku tvrtku vrijednu 7 milijardi dolara?

Foto: EPA

FRANCUSKI proizvođač željezničke opreme Alstom potvrdio je da razgovara o mogućoj kupovini poslovanja s vlakovima kanadskog Bombardiera, čija se vrijednost procjenjuje na oko sedam milijardi dolara.

"Alstom potvrđuje da razgovara s Bombardierom o mogućoj kupnji Bombardier Transportationa. Razgovori su u tijeku, konačna odluka nije donesena", stoji u priopćenju Alstoma.

Upućeni je izvor jučer rekao da je Alstom blizu sklapanja sporazuma o kupnji Bombardierova poslovanja s vlakovima kojim će njegova vrijednost biti procijenjena na sedam milijardi dolara.

Francuzima su konkurenti Kinezi

Kupnja bi Alstomu osigurala konkurentniju poziciju u odnosu na kineskog željezničkog diva CRRC Corp, nakon što su europski regulatori prošle godine blokirali povezivanje francuske kompanije s njemačkim Siemensom.

Eventualni sporazum nadovezao bi se na prošlotjednu Bombardierovu odluku o prodaji udjela u programu putničkih mlažnjaka A220 matičnom Airbusu i vladi kanadske savezne pokrajine Quebec.

Bombardier pokušava obuzdati rast troškova u odjelu vlakova koji je generiralo nekoliko problematičnih ugovora. Ukupna je vrijednost njegove knjige narudžbi gotovo 36 milijardi dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.