FOTO Zagrebačka ulica uskoro postaje pješačka zona, pogledajte kako sada izgleda

Foto: Luka Šangulin/INDEX

ZASTUPNICI zagrebačke Gradske skupštine jučer su jednoglasno prihvatili prijedlog nestranačke zastupnice Dine Vasić kojim se od gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži da u roku od 90 dana odredi pješačku zonu u Ulici Pod zidom.

Istaknuto je kako je Ulica Pod Zidom već godinama vrlo zapuštena i zanemarivana te je "slijepo crijevo" povijesnog centra Zagreba iako s potencijalom pretvaranja u jednu od najljepših ulica u strogom centru grada. 

S obzirom na tendenciju proširenja pješačkih zona u centru, određivanje pješačke zone u Ulici Pod zidom je logični nastavak tog projekta.

Od 2014. predviđena kao zona sa zelenilom i terasama

Još 2014. raspisan je javni natječaj za idejni projekt preuređenja Ulice Pod Zidom te je bila predviđena kao pješačka zona sa zelenilom i terasama ugostiteljskih objekata.

Omeđena je sa svih strana pješačkim zonama i nema gotovu nikakvu prometnu funkciju te ne bi bilo nikakvog negativnog utjecaja na protok potrebnog prometa jer gospodarski subjekti koji ulicu koriste za svoju djelatnost to mogu obavljati u za to predviđenim vremenskim blokovima tijekom dana ili koristiti prilaz za dostavna vozila sa sjeverne strane Tržnice Dolac. 

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.