FOTO Stotine na prosvjedu podrške curi koju je brutalno istukao vlasnik hotela u BiH

Foto: Klix

U Jablanici u BiH okupio se velik broj građana u znak podrške mladoj radnici hotela Jablanica koju je prije nekoliko dana brutalno pretukao vlasnik hotela Amir Džafić.

Brojne udruge u BiH prethodnih dana pozivale su na prosvjedno okupljanje u Jablanici zbog nasilja nad Enisom Klepo. Prosvjed su organizirali Udruženje žena Nere u suradnji s Udruženjem žena Most Jablanica, Udruženjem Dignitet Mostar, Udruženjem Inicijativa građanki i građana Mostar, Udruženjem žena Univerzum Mostar te sarajevskim Udruženjem Ja bih u EU.

Prosvjednici: Tražimo zatvor za nasilnike

Građani su se počeli okupljati tijekom poslijepodnevnih sati u Ulici Doljanka, piše Klix. Adnan Delić, federalni ministar rada i socijalne politike, pridružio se građanima. 

Klix piše da okupljeni građani nose transparente s natpisima: "Stop nasilju", "Svi smo mi Enisa Klepo", "Crveni karmin i pametna žena ne idu zajedno"... N1 BiH javlja da su prosvjednici uzvikivali: "Tražimo zatvor za nasilnike, ne damo djecu!"

"Naši ciljevi su jasni – želimo zaustaviti nasilje nad ženama, pružiti podršku onima koji su pretrpjeli nasilje i istaknuti nužnost borbe protiv nasilja kao ozbiljnog problema u našem društvu i pokrenuti sankcije za poslodavce koji ne poštuju radnička prava! Kroz mirne proteste želimo osnažiti glasove žrtava i poslati snažnu poruku da nasilje nad ženom ne može proći nekažnjeno", rekli su organizatori, prenosi N1.

Pretučena kada je tražila zadnju plaću, ima teške ozljede glave

Klepo je pretučena prošlog tjedna nakon što je tražila zadnju plaću, s obzirom na to da je planirala dati otkaz. Tada je s vlasnikom hotela Džafićem i njegovom ženom ušla u verbalni sukob, a nakon toga ju je šef pretukao. Djevojka je zadobila teške ozljede glave.

"Oporavak će trajati 10-15 dana. Izbjegla sam operativni zahvat jer kada sam hospitalizirana, mislili su da to bez operacije i estetskog kirurga neće moći proći, ali imam čvrste kosti lica te nije došlo do velikih i dubokih prijeloma. To su mali prijelomi koji će zarasti sami od sebe. Imam terapiju, koristim kapi, mast", rekla je Klepo za N1 BiH prije prosvjeda.

Vlasnik hotela je nakon zadržavanja u policiji od 48 sati pušten na slobodu jer Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona tvrdi da nije bilo zakonskih razloga za predlaganje pritvora, piše Klix.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.