FOTO Serijski pljačkaš cijelo jutro krao po Zadru, kod njega nađena hrpa stvari

Foto: PU zadarska

ZADARSKA policija uhitila je 25-godišnjaka koji je jučer cijelo prijepodne pljačkao po Zadru.

Naime, policajci su oko 11:15 dobili dojavu o pljački u ljekarni u Ulici Ivana Mažuranića. Nakon nešto više od pola sata, u Ulici Benka Benkovića zatekli su i uhitili osumnjičenog serijskog pljačkaša.

Pljačkao cijelo jutro

Nad istim je provedeno kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči da je najprije jučer ujutro oko 6:30 na Obali kneza Branimira maskiran prišao 76-godišnjaku te mu uz prijetnju nožem pokušao ukrasti novac.

Zatim je oko 8 također maskiran i s nožem pokušao ukrasti novac od svećenika u crkvi u Glagoljaškoj ulici, a nakon toga je ušao u školu u Ulici dr. Franje Tuđmana i od tamo ukrao novčanik u vlasništvu 30-godišnjaka.

No tu nije stao. Otišao je do Ulice Andrije Hebranga gdje je kroz prozor ušao u prostorije jedne ustanove, preturao po stvarima, a kada su ga djelatnici zatekli pobjegao je bez plijena.

Policija ga ulovila u trenutku kad je bježao s ukradenim stvarima

Nakon toga je u već navedenoj pljački ljekarne u Mažuranićevoj ulici uz prijetnju pištoljem i metalnom šipkom ukrao novac i pobjegao. Samo 15 minuta kasnije provalio je u kuću 73-godišnjakinje u Ulici Benka Benkovića odakle je ukrao laptop, elektronički čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i ručni sat, ukupne vrijednosti od preko 100 tisuća kuna.

Odmah nakon toga, pri izlasku iz dvorišta zatekli su ga policajci u trenutku dok je u rukama nosio ukradene stvari i oružje. Uhićen je i doveden u prostorije policije.

Kod njega su također pronađeni pištolj, metalna šipka, novac i drugi predmeti koji potječu od izvršenja ili su pogodni za izvršenje kaznenih djela. Danas će 25-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog razbojništava i teških krađa biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.