TRAGEDIJA U BUDIMPEŠTI

FOTO Riječni kruzer koji je naletio na brodicu ima 1000 tona i dug je 135 metara

Foto: EPA

RIJEČNI KRUZER Viking Sigyn naletio je sinoć oko 21 sat na turističku brodicu s južnokorejskim turistima. Nakon jakog udara brodica se prevrnula. Sedam turista je poginulo, a traga se za još 21. Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog lošeg vremena.

Viking Sigyn je u vlasništvu tvrtke Viking Cruises, američke kompanije sa sjedištem u švicarskom Baselu. Prema osnovnim informacijama, kruzer ima 95 vanjskih kabina, restoran, knjižnicu, vidikovac, vrt i još mnogo toga u ponudi za putnike. Dugačak je 135 metara i širok 12 metara te težak 1000 tona. Pretpostavlja se da je u trenutku nesreće išao 12 do 15 kilometara na sat.

Brodica koja je potonula dugačka je 27 metara.

> Snimka sudara

> Galerija fotografija

> Razvoj događaja pratite ovdje

Sedam osoba je u nesreći ozlijeđeno. One su prevezene u tri lokalne bolnice te nisu teže ozlijeđene. Većina je pothlađena. Temperatura vode sinoć je bila 10 do 12 stupnjeva.

Prema pisanju portala 24.hu, na brodu su bila 33 turista iz Južne Koreje i s njima dva člana posade. Na brodu je bilo devet obitelji, najmlađa osoba je bilo dijete staro 6-7 godina, a najstarija osoba od oko 70 godina.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.