Foto: Policija zadržala Riječanina u BiH nakon kobnog pretjecanja

NA MAGISTRALNOM putu Doboj - Derventa u mjestu Ritešić, općina Doboj, jučer se oko 16,50 sati dogodila teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva teretna vozila, a vozač jednog vozila je preminuo, priopćila je tamošnja policija.

U nesreći je sudjelovao Riječanin Robert Stanojević rođen 1960. godine, zaposlenik tvrtke Petra TT d.o.o. iz Rijeke. On je lišen slobode i tijekom današnjeg dana će biti priveden u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, navode policajci. Saznaje se da je zadržan zato što je strani državljanin pa su mu oduzeti dokumenti, a odigrao je ključnu ulogu u nesreći.

Stanojević je upravljao Volvom s priključnim vozilom, a teretnim vozilom marke Mercedes upravljao je Miroslav Marković rođen 1975. godine iz Suhog Polja, općina Doboj, koji je poginuo na licu mjesta. Markovićev suvozač Bogdan Jondić rođen 1960. godine iz Malog Prnjavora zadobio je  teške tjelesne ozljede.

Pokušao izbjeći frontalni sudar i udario kamion paralelan s njegovim vozilom

Kako se doznaje, do nesreće je došlo za vrijeme pretjecanja. Stanojević je sa svojim kamionom za koji je bila zakvačena prikolica pretjecao dva vozila. Kada je shvatio da mu iz smjera Dervente dolazi automobil, pokušao je izbjeći sudar i počeo se približavati kombiju na svojoj desnoj strani. Udario je prikolicom u Mercedes kojim je upravljao Marković, zbog čega je došlo do prevrtanja.

Riječanin nije bio pod utjecajem alkohola, a tužiteljstvo bi danas trebalo donijeti odluku o njegovom pritvaranju. Očevid su izvršili pripadnici Policijske stanice za sigurnost u prometu iz Doboja.

C.D.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.