Pogledajte kako izgleda Konzum u Rovinju nakon što je eksplozijom raznesen bankomat i pola dućana

Foto: Duško Marušić/ Pixsell

DVA pokušaja pljačke bankomata zabilježena su u Rovinju i Zagrebu u noći s nedjelje na ponedjeljak, a prema prvim informacijama iz policije ni u jednom slučaju nije odnesen novac, a bankomati su bili u sklopu Konzumovih trgovina.

Noćas oko 1:30 sati, uz pomoć eksploziva u zrak je dignut bankomat Zagrebačke banke u sklopu Konzumove trgovine u ulici Matije Vlačića Ilirika u rovinjskoj četvrti Borik, no nitko nije stradao, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Uslijed jake detonacije i silne eksplozije bankomat je potpuno uništen, dijelovi su se razletjeli u krug od 30-tak metara, oštećenja su nastala i na Konzumovoj trgovini, a oštećen je i jedan osobni automobil koji je bio parkiran u neposrednoj blizini, s druge strane ceste.

"U eksploziji nitko nije stradao, a nepoznati počinitelji, za kojima se intenzivno traga, nisu uspjeli otuđiti novac iz bankomata", rekla je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović. Očevidom je utvrđeno da su za sada nepoznati pljačkaši uporabom plinske eksplozivne smjese provalili u bankomat koji je uslijed eksplozije u potpunosti uništen.

No, osim bankomata, uništen je i velik dio trgovine. Popucala su stakla, stvari su letjele svugdje okolo. Prava je sreća što nitko nije stradao.


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.