FOTO Kompletno čišćenje na Kašteletu: Od stare Obojene ostala tek kućica na plaži

Foto: Index

OD OBJEKTA Obojena svjetlost gotovo pa nije ništa ostalo. Tek jedna kućica i betonski plato gdje je nekad bio ostakljeni dio lokala. Praznina na splitskoj plaži Kaštelet čini se nestvarnom, no doista je tako. Bivši kralj splitskih plaža Dragan Jurišić Jenki počistio je sve, unatoč tome što je tvrdio da ga Građevinska inspekcija ruši bez papira. Tvrdio je da je većina objekta legalna, a da je sporan samo ostakljeni dio. Na kraju je sve otišlo.

Jenki je prekopao i mul koji je napravio radi zaštite plaže, parkinga i dva plažna objekta koje je prve uklonio. Danas smo ga zvali. Kaže da nije na Obojenoj i da ne zna što se događa. "Zovite njih", poručio je Jenki.

Što je iduće na redu?

A na Obojenoj danas je policija napravila potpunu blokadu prilaza plaži. Nisu puštali ni novinare. Udar na posljednji Jenkijev objekt napravljen je u sklopu velike akcije čišćenja splitskih plaža koja je krenula sa Žnjanom koncem listopada. Žnjan je temeljito počišćen, sada i Kaštelet, što je iduće na redu?

Građevinska inspekcija najavila se i vlasnicima Coxa na Trsteniku, no tamo su zasad uspjeli izbjeći zatvaranje i rušenje pozvavši se na odluku Upravnog suda o privremenoj odgodi zbog nastupanja nepopravljive štete.

Jenki je nekad držao i plaže Trstenik i Kašjuni, no nisu mu produžili koncesiju. Kašjuni su došli u ruke poznatog solinskog HDZ-ovca Ante Dolića, no Upravni sud je nedavno srušio tu koncesiju. Jenki se požalio kako su mu srušili objekte na plažama te odnijeli stvari.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.