FOTO U zagrebačkim parkovima i na igralištima narkomanske šprice i bočice metadona

Foto: Facebook, Čitatelji Indexa

NA PROSTORU gdje se igraju djeca u Dječjem vrtiću Tratinčica, u zagrebačkim Dugavama, pronađena je odbačena narkomanska šprica.

Parkovi, prostori dječjih vrtića i osnovnih škola, mjesta na kojima se zadržavaju djeca, sve češće postaju mjesta na kojima se pronalaze odbačene narkomanske šprice.

Index je nedavno pisao o Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u Vrapču, gdje su odbačene iskorištene igle redovita pojava. Spremačice u školi i domari godinama dolaze ujutro, počiste šprice i bace ih u smeće. Traje to godinama dok se nije dogodilo to da nisu stigli ujutro maknuti i počistiti pa su ih vidjeli i fotografirali prolaznici.

>> FOTO Na igralištu osnovne škole u Zagrebu pronađena hrpa narkomanskih šprica

Pisali smo i o parku Dječjeg vrtića Različak u Petrinjskoj u Zagrebu, gdje je spremačica prilikom pregleda parka prije nego što su u njega ušla djeca, pronašla torbu s drogom u obliku tableta. Sreća pa ju je ona našla, a ne neko dijete jer bi u protivnom došlo do katastrofalnih posljedica.

>> U vrtiću očajni: Mladež se na dječjim spravama seksa, piša u pješčanik, ostavlja drogu, igle i boce

Špricu u dječjem vrtiću pronašla petogodišnja djevojčica

U Dugavama je narkomansku iglu pronašla petogodišnja djevojčica. Dogodilo se to 13. rujna, doznajemo u Dječjem vrtiću Tratinčica.

Objekt u kojem se incident dogodio nalazi se na adresi Svetog Mateja 73 u Zagrebu. Objekt je u prizemlju stambene zgrade i nema ograđen prostor za djecu poput zgrade u kojoj je smješten centralni objekt Dječjeg vrtića Tratinčica.

"Potvrđujemo informaciju o kontaktu predškolskog djeteta s korištenom špricom koja je imala zaštitnu kapicu dana 13. 9.2017. u vrijeme redovnog provođenja odgojno-obrazovnog rada na otvorenom prostoru školskog igrališta OŠ Dugave i OŠ Fran Galović. Odgojitelji su bili prisutni u neposrednoj blizini i temeljem njihovih očitovanja, kao i iskaza djeteta, nije došlo do ubodnog incidenta. Proveden je propisani postupak sa svom djecom, a o istom smo obavijestili sve nadležne službe.

Roditelji su informirani o događaju istog dana, a svi dosadašnji nalazi krvnih pretraga djeteta su u redu, prema navodima roditelja. Dječji vrtić Tratinčica poduzima niz aktivnosti u redovnom odgojno-obrazovnom radu, a u suradnji s nadležnim Gradskim uredom, Mjesnim odborima i drugim mjerodavnim službama nastojimo pronaći primjereno rješenje za boravak na zraku djece u našim područnim objektima", priopćila je za Index ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Nevenka Baksa.

Bandić najavio ugradnju kamera i ograde

Upitan u Gradskoj skupštini na aktualnom satu što će učiniti povodom toga što se dogodilo  petogodišnjoj djevojčici, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je: "Ovo mi je prvi glas o tome. Nikakve komunikacije u vezi s tim sa mnom nije bilo. Ispričavam se roditeljima" i dodao kako će posjetiti vrtić i dogovoriti ugradnju videonadzora i ograde.

Isti problem je i u Španskom

Narkomanske šprice postaju veliki problem u Zagrebu jer su najugroženija djeca koja često ne znaju o kakvoj se opasnosti radi.

Fotografije koje donosimo su ovih dana snimljene u Španskom, na parkiralištu kod Trga Ivana Kukuljevića, gdje su dječji vrtići i ogroman park u kojem se igraju djeca te na okretištu autobusa. Na fotografijama su i bočice metadona.

 > Šaljite nam ako naiđete na takve stvari na desk@index.hr ili u inbox našeg Facebook profila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.