Engleske bande regrutiraju djecu izbačenu iz škola. Mladi po ulicama nose oružje

Foto: Epa

BRITANSKA humanitarna organizacija Barnardo upozorila je englesku javnost kako kriminalne bande regrutiraju i iskorištavaju djecu koja su nakon isključenja iz škole prepuštena 'odgoju ulice'. Takva djeca vrlo često pribjegavaju nošenju i korištenju oružja koje im je lako dostupno, poput noževa, javlja BBC.

Prema istraživanju All-Party Parliamentary Group on Knife Crime, sve je veći broj djece koja su isključena iz škola. Radi se o vrlo velikom porastu primjene takve pedagoške mjere – broj isključenja iz obrazovnih institucija porastao je u Engleskoj za 56% od 2014. godine.

Mladi koriste hladno oružje

„Broj kriminalnih aktivnosti u kojima se koristi hladno oružje, posebice noževi, dosegao je svoj vrhunac. Naše škole su na prvoj crti bojišnice. Sve je veći broj djece isključene iz škola i ona nemaju kamo otići, okreću se ulici. To je strašno“, izjavila je Sarah Jones, voditeljica grupe All-Party Parliamentary Group on Knife Crime.

Javed Khan, izvršni direktor organizacije Barnardo, pozvao je vladu da aktivno radi na smanjenju broja isključenja iz škola i pruži mladima alternativne metode edukacije i odgoja kako bi „mladi u tako ranjivoj dobi mogli dobiti pomoć koja im je potrebna za postizanje pozitivne budućnosti“.

Vlada vrši provjeru svih isključenja

Glasnogovornik vlade reagirao je na upozorenja i rekao kako vlada vrši nadzor i provjeru svih isključenja koje je odobrio bivši ministar obrazovanja Edward Timpson.

„Primjena pedagoške mjere trajnog isključenja iz škole trebala bi biti krajnja mjera, kada više ništa drugo ne funkcionira. Podržat ćemo sve opravdane mjere isključenja“, dodao je glasnogovornik engleske vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.