Elisabeth Fritzl uhodi psihopat koji je jedini uspio razgovarati s njezinim ocem u zatvoru

AUSTRIJSKA policija potvrdila je kako kćer Josefa Fritzla, uhodi i progoni poremećeni muškarac, neposredno prije početka suđenja njezinom incestuoznom ocu.

Njegovo ime je Heinrich Schmatz i taj je psihički bolesnik 42-godišnju Elisabeth Fritzl upoznao dok je bio pacijent u klinici Amstetten-Mauer, gdje je i ona bila primljena, nakon što je 24 godine provela u podrumskoj tamnici svog oca.

Fritzlova kći kao rješenje njegovih financijskih problema

Schmatz je na liječenju završio nakon što ga je uhitila policija zbog sumnje da je utajio porez. Taj se mentalni bolesnik sam sa sobom dogovorio kako je Elisabeth Fritzl ključ kojim će on istjerati pravdu, nakon što je izgubio svoj biznis.

On je u tajnosti napravio preko 1.000 fotografija Fritzlove kćeri i njezino šestero djece, navodi policija, a iste je pokušao prodati austrijskim medijima za iznos preko milijun eura, Nakon što je njegov pokušaj propao, ponudio je slike besplatno onim medijima, koji bi se pozabavili njegovim slučajem, u njegovu korist, naravno.

Uspio na blef dobiti razgovor s Fritzlom u zatvoru

Kako ni to nije uspio, on se odlučio na radikalan potez i zatvorskim dužnosnicima se predstavio kao poslovni savjetnik koji želi pomoći Fritzlu da proda svoje nekretnine i izvuče se iz bankrota te je u svojoj nakani i uspio, čime je posramio čitavo austrijsko novinarstvo, jer je uspio dobiti razgovor sa samim Josefom Fritzlom. Zatvorski dužnosnici pustili su ga unutra, a ravnatelj zatvora Gunther Murwald tvrdi kako on o tom nije znao ništa.

"Činio se vrlo blag. Govori blagim tonom i očito je vrlo inteligentan", izjavio je za Osterreich snalažljivi psihopat Schmatz. "Odveli su me u malu prostoriju koja je podijeljena staklom te sam s Fritzlom razgovarao putem slušalice, a razgovor su slušali pravosudni dužnosnici", ispričao je Schmatz.

Ravnatelj zatvora Morwald priznao je kako Fritzl sve rjeđe napušta svoju ćeliju,a u prijašnjim šetnjama zatvorskim dvorištem, ono je uvijek moralo biti ispražnjeno, zbog straha da ga ostali zatvorenici ne napadnu. Elisabeth Fritzl neće prisustvovati suđenju svog oca te je, zajedno sa svoje šestero djece, preseljena na tajnu lokaciju, a policija je Schmatza upozorila da joj se ne približava.

B.V.
Foto: Bild

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.