Dvojica zaposlenika HEP-a osumnjičena da su oštetila tvrtku za 1,5 milijuna kuna

POLICIJA je na području PU lično-senjske podnijela kaznene prijave protiv dvojice muškaraca koji su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te pritom oštetili Hrvatsku elektroprivredu za 1,448.985 kn. 

Prema priopćenju iz policije, danas je dovršeno kriminalističko istraživanje protiv dvije odgovorne osobe u Hrvatskoj elektroprivredi, Operatoru distribucijskog sustava d.o.o. Elektrolike Gospić, koje se tereti da su počinile kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, koja se odnose na sanaciju srednjenaponskog kabela Novalja-Lun, čime je oštećena HEP ODS, Elektrolika Gospić za gotovo 1,5 milijuna kuna.

Prijavljeni 65-godišnjak sa šireg područja Karlobaga kao odgovorna osoba u poduzeću HEP ODS,  Elektrolika Gospić, koristeći svoj položaj i ovlasti, tijekom 2008. godine je donio odluku o promjeni trase polaganja srednjenaponskog kabela Novalja-Lun, te je za sanaciju navedene trase tijekom 2009. godine poduzeću koje je izvodilo sanaciju plaćeno 1,448.985 kn, na ime ugovorom nepredviđenih troškova, oštetivši na taj način HEP ODS, Elektroliku Gospić.

Drugi osumnjičeni, 59-godišnjak iz Karlobaga, također kao odgovorna osoba u poduzeću HEP ODS, Elektrolika Gospić, Pogon u Karlobagu, propustio je dužni nadzor nad izvođenjem radova, koji mu je bio povjeren, dopustivši nepredviđene radove i povećanje troškova na štetu HEP ODS, Elektrolike Gospić.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.