Dvojica učenika ozlijeđena u masovnoj tučnjavi Hrvata i Srba u školi u Vukovaru

TEHNIČKA škola u Vukovari jutros oko 10 sati bila je poprište masovne tučnjave između 12 učenika. Do tučnjave je došlo u jednoj od učionica u školi, za vrijeme velikog odmora. Navodno je povod tučnjavi bila svađa dvojice učenika koja se dogodila još prije nekoliko dana.

U tučnjavi, u kojoj su sudjelovali učenici 2. razreda spomenute škole, sedam hrvatske i pet srpske nacionalnosti, ozlijeđena dvojica učenika no povod tučnjavi nije poznat, rekao nam je Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Učenici su prevezeni u opću vukovarsku bolnicu, gdj su im ustanovljene lakše tjelesne ozljede, a policija je o slučaju izvijestila i nadležno državno odvjetništvo te je još uvijek u tijeku očevid. Nije poznato jesu li ozlijeđeni učenici hrvatske ili srpske nacionalnosti.

Ravnatelj škole Slobodan Perić se o tučnjavi nije želio očitovati do završetka policijskog očevida, a voditeljica smjene Dinka Lazić je novinarima kazala kako ne vjeruje da je tučnjava nacionalno motivirana. "U Vukovaru se čak i na takve dječje stvari gleda drugim očima i sve dobiva dimenzije sukoba između Hrvata i Srba", kazala je Lazić.

K.S.
Foto: Damir Gilbušić/CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.