Dvije djevojčice u SAD-u živjele sa 110 mačaka u kući prepunoj izmeta i insekata, uhićeno pet osoba

PET odraslih osoba iz Kalifornije optuženo je za ugrožavanje djece kada je otkriveno da su dvije djevojčice bile prisiljene na život u neljudskim uvjetima, u kući s više od sto mačaka, javlja Daily Mail.

Optuženi su supružnici Sharon i John Howe, njihova kći Kerri Howe Moreno i njezin suprug i odrasla unuka.

Djevojčice stare šest i 12 godina živjele su s roditeljima i djedom i bakom u nesanitarnim i nezamislivim uvjetima u prostoru prepunom mačjeg izmeta, urina, preplavljenom muhama, živim i mrtvim, te žoharima i buhama.

Žrtve pate od teških respiratornih poteškoća

Jedna od žrtava morala je spavati na kauču punom dlaka, okružena sa čak 110 mačaka, u nepodnošljivom smradu, a prilikom istrage policijsko osoblje moralo je nositi zaštitna odijela i maske za disanje.

 

Također, jednoj od djevojčica ruke i noge bile su prepune mačjih ogrebotina, a obje pate od teških respiratornih poteškoća. Na poziv susjeda i nakon prijave o užasnom smradu koji se širi iz kuće prvo su se javili djelatnici sanitarne inspekcije, a nakon što su optuženi stanari odbili suradnju pozvana je policija.


Policajci su bili zgroženi prizorom koji su zatekli, a dvoje optuženika na stopalima je imalo skoreni izmet jer su po kući hodali bosi. Svih pet odraslih dobilo je po dvije prekršajne prijave za ugrožavanje djece, a u slučaju osude prijete im sedmogodišnje zatvorske kazne.

Vlasti su 20 mačaka morale dati na uspavljivanje

Uz to, 65-godišnjoj Sharon i unuci Courtney Perez, staroj 23 godine, prijete i prijave za okrutnost nad životinjama, zbog čega bi u zatvoru mogle provesti po dodatnih osam godina. njih dvije sakupljale su mačke, većinu njih lutalica, praveći se da vode udrugu za spašavanje životinja.

Pola mačaka imalo je infekcije gornjih dišnih puteva, četvrtina je imala parazite u ušima, a dlaka dobrog djela "ljubimaca" bila je uprljana izmetom i urinom. Više od 20 mačaka vlasti su morale dati na uspavljivanje, preostale životinje su nakon dobivene skrbi udomljene, a ukupni trošak veterinarske skrbi za sve mačke premašio je deset tisuća dolara.

Skrb o djevojčicama preuzela je socijalna služba, te su privremeno smještene kod neimenovanog člana obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.